Ștefania Nistoreanu, primul artist român care a tranzacționat o lucrare de artă în Bitcoin

Data:

Ștefania Nistoreanu este un artist român de renume internațional, cunoscută pentru explorarea unică a relației dintre natură și tehnologie în arta sa, dar și pentru faptul că a fost printre primii din lume care au vândut o lucrare de artă utilizând criptomoneda Bitcoin. Recent, ea a deschis expoziția „Equilibrium – Natură și Tehnologie” la Galeriile de Artă din cadrul Buzău Arts Festival International, o expoziție ce poate fi vizitată până pe 18 septembrie.

Această expoziție reprezintă o sinteză a diferitelor etape de creație ale artistei și invită privitorii să-și pună întrebări și să exploreze noi perspective.

Ștefania Nistoreanu și-a început cariera artistică la vârsta de 13 ani, specializându-se în arta monumentală bizantină. Până în prezent, a expus lucrări în numeroase orașe din România, dar și în țări precum Spania, Anglia, Franța, Luxemburg și Austria.

Un moment important în cariera sa a fost în 2017, când a vândut tabloul „Cryptsy” pe platforma BitPremier, devenind astfel primul artist român care a tranzacționat o lucrare în Bitcoin. „Cryptsy”, o pictură realizată în ulei și foiță de aur, a câștigat rapid notorietate în comunitatea de cryptoartă și a fost inclusă în mai multe clasamente internaționale ale celor mai impresionante lucrări inspirate de criptomonede. Această tranzacție a adus-o în atenția presei internaționale și a consacrat-o drept un pionier în acest domeniu inovator.

Expoziția „Equilibrium” este o oportunitate pentru iubitorii de artă de a explora acest amestec de natură și tehnologie prin prisma viziunii artistice a Ștefaniei Nistoreanu, oferind o reflecție asupra rapidității și incertitudinilor lumii contemporane.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL