Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc pe 17 iunie 2024, la Teatrul PODUL

În perioada mai-iunie s-a desfășurat programul educațional „Citește-mă!” – Ateliere de autocunoaștere prin scris, dedicat copiilor de clasa a VI-a și a VII-a, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Petre Ghelmez” și Școala Gimnazială „FERDINAND I” din București.

Sub coordonarea Oanei Răsuceanu (scenarist și regizor de teatru, trainer al atelierelor de scriere creativă), Mihaelei Michailov (dramaturg, trainer al atelierelor de scriere dramatică) și Anei Agopian (scenarist și regizor de film, trainer al atelierelor de scenaristică),copiii au experimentat atât prin introducerea în teorie, cât și prin lucru practic, modul în care cuvântul scris poate genera forme diverse de conținut – fie el literatură (primul și cel mai cunoscut mediu de receptare a cuvântului scris), monolog și scenariu de film. Toate textele rezultate vor fi disponibile într-un volum online pe platforma LiterNet.ro, devenind accesibile publicului larg.

Despre procesul de lucru și atmosfera generală a atelierelor, Oana Răsuceanu povestește:

Lucrul cu și alături de cei care abia pășesc în adolescență reprezintă, de fiecare dată, o provocare – să le stimulezi într-un mod productiv și creator imaginația, să le înțelegi și să îi ajuți să-și fructifice sensibilitatea. Îmi place să mă las surprinsă de inteligența lor intuitivă, de profunzimea emoțiilor prin care navighează, de cele mai multe ori, pentru prima oară în procesul de scriere bazată pe introspecție și meditație, mai puțin pe fantezie; am reușit să mă bucur odată cu ei atunci când își descoperă greșelile și își caută singuri soluțiile.

Textele tinerilor autori stau, de asemenea, la baza unui spectacol lectură, dedicat participanților, profesorilor, părinților și publicului invitat. Spectacolul lectură „Citește-mă!” va are loc luni, 17 iunie 2024, de la ora 19:00 și va fi găzduit de Teatrul PODUL aflat pe Calea Plevnei, nr. 61 (Casa de Cultură a Studenților – București). Distribuția este formată din actrițele Adina Andrei, Irina Velcescu, Lavinia Pele.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

„Citește-mă” este un proiect organizat de Asociația Culturală Control N, co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional* (AFCN). * Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Semnal Magazin

Ultimele evenimente