Senatorul Liviu Voiculescu, fostul președinte al PNL Olt, a decis să se alăture PSD-ului, afirmând că “lupta sa politică pentru oameni continuă”

Data:

Venirea alegerilor determină nu numai primarii și consilierii locali, ci și liderii organizațiilor să-și schimbe afilierea politică. Senatorul Liviu Voiculescu, fost președinte al filialei PNL Olt, a decis să se alăture PSD Olt. Anunțul a fost făcut de către membrii Partidului Social Democrat.

Înaintea lui Liviu Voiculescu, mulți primari și consilieri locali au aderat la PSD, partidul care, oficial, este în coaliție cu liberalii. Liviu Voiculescu este denumit cu hashtag-ul “mercato”, specific fotbalului, fiind perceput ca un transfer de către PSD Olt.

PSD Olt a publicat următorul mesaj pe pagina de Facebook, prin care se anunță integrarea lui Liviu Voiculescu: “Liviu Voiculescu se alătură echipei PSD Olt. Fostul președinte al PNL Olt, Liviu Voiculescu, a ales să facă politică și administraţie în cadrul echipei PSD Olt.

În acelaşi timp, el respinge ferm tacticile subversive și lipsite de scrupule ale celor care conduc PNL Olt, doar o dată la patru ani, pentru a-şi asigura sinecure personale, fără să ofere vreun proiect viabil pentru viitorul comunităţii. #Mercato #Uniti pentru Viitor”

Liviu Voiculescu și-a explicat alegerea într-o postare pe Facebook, exprimând motivele care l-au determinat să părăsească Partidul Național Liberal.

 „Port cu mine astăzi o mulțime de regrete: regretul nostalgic al unui început nedus la capăt, regretul de a nu fi fost mai ferm, poate mai autoritar, regretul incapacității mele de a accepta dubla măsură, regretul unei lupte pierdute în fața trădării…

 Dar am și o mulțime de satisfacții. Și cea mai importantă dintre ele este faptul că am lăsat ceva în urma mea. Ceva ce, oricât se străduiesc acum să șteargă cei care m-au succedat, va rămâne în mintea și inima celor care au crezut cu adevărat în mine și în politica promovată de mine, ori care înțeleg că liberalismul nu se face promovând manipularea în cea mai pură și meschină formă a sa. Căci nu asta este moștenirea Brătienilor!!

 PNL a fost o etapă din viața mea! Prima etapă politică pe care am tranzitat-o cu speranță, cu mândrie, cu optimism, la fel cum un tânăr parcurge drumul adolescenței frământând viziuni durabile pentru maturitate. O etapă ce mi-a fost dragă, căreia m-am dedicat cu sufletul și mintea și pentru care mi-am pus chezașe priceperea și ambiția.

 Da: PNL a fost o etapă pe care astăzi însă aleg să o depășesc! A fost, cumva, o lecție pe care am învățat-o. Acum merg mai departe! Pentru că n-aș fi eu dacă aș rămâne pe loc, cramponat de sentimente și regrete, agățat de speranțe utopice și visând la acea politică curată ce m-a determinat cândva să merg pe calea liberalismului.

 Nu voi folosi desueta exprimare a „neregăsirii în PNL”. Pentru că nu EU nu mă mai regăsesc în PNL. Ci LIBERALISMUL adevărat lăsat moștenire de cei ce i-au pus primele cărămizi la temelie nu se mai regăsește în PNL.

 Voi spune doar atât: lupta mea politică pentru oameni continuă. Doar că îmi voi alătura și canaliza eforturile altei echipe, altui partid. Unei echipe al unui partid care își respectă ideologia, angajamentele politice și oamenii în fața cărora se angajează. Un partid care știe că, respectându-i pe oameni, se respectă pe el însuși! Un partid căruia îi mulțumesc pentru ușa deschisă și pentru fermitatea mâinii strânse!

 Și nădăjduiesc să fie bine…!

Cu Dumnezeu înainte!”, a transmis senatorul.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Monstrul de lângă noi

Nu mai știu cine a zis că statul român...

Anunț concurs Primăria Frumușani din 17.07.2024

Primaria Comunei Frumușani, Județul Călarași organizează concurs de recrutare...