Scandal la secția de votare. Diana Șoșoacă s-a filmat în cabina de vot. „Votul e secret, dacă vreau eu!”

Data:

Diana Șoșoacă a fost implicată într-un nou scandal la secția de votare pe 24 noiembrie 2024, în timpul alegerilor prezidențiale. Incidentul a fost provocat de faptul că aceasta s-ar fi filmat în cabina de vot, o acțiune care contravine legislației electorale din România, mai exact prevederilor Legii nr. 370/2004, care interzic fotografierea sau filmarea buletinului de vot.

Șoșoacă ar fi realizat un videoclip în cabina de vot, unde a desenat o ștampilă pe buletinul său de vot. Poliția a fost sesizată, iar Secția 6 Poliție din București investighează posibila încălcare a legii.

Ea a susținut că votul său este o „proprietate personală” și că are dreptul să-l facă public, criticând sistemul electoral pentru lipsa de digitalizare și transparență. Declarațiile sale au fost transmise live pe platforme precum TikTok, unde a provocat și alte controverse verbale.

Diana Șoșoacă a scris pe pagina de Facebook că românii votează un președinte interzis. „Dreptul la nesupunere civică! Dreptul fundamental al omului! Votați președintele interzis! Anulați sistemul! Anulați puterea sistemului! Bravo, dragi români! Aceasta este atitudinea adevărată atunci când sistemul instaurează dictatura. Pentru prima dată în istorie, votul a fost filmat, pentru că mi se pare inacceptabil să mai avem vot secret. E secret, dacă vreau eu.”

Aceasta nu este prima dată când Diana Șoșoacă atrage atenția prin gesturi controversate, iar incidentul subliniază tensiunile legate de transparența procesului electoral și respectarea regulilor democratice.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL