SAPE v-a inaugura un parc fotovoltaic în valoare de 7 milioane de euro în județul Prahova

Data:

Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE) va inaugura în câteva zile, la Valea Călugărească, prima investiție realizată din fonduri PNRR de către o companie energetică deținută de statul român. Parcul fotovoltaic a fost finalizat într-un timp record.

Valoarea totală a investiției este de aproape 35 milioane lei, din care aproximativ 7,5 milioane lei reprezintă fonduri nerambursabile din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„SAPE este producător de energie verde și continuă să se implice activ în dezvoltarea capacităților de producție a energiei din surse regenerabile. Contractul pentru «Stația de producere a energiei electrice prin panouri fotovoltaice și rețea de transport energie electrică în sistemul național – CEF 4.9995 MW» a fost semnat la sfârșitul lunii august 2023, iar acum se fac ultimele lucrări, astfel încât, în luna aprilie, la doar 8 luni de la demararea proiectului, parcul fotovoltaic va deveni funcțional. Aceasta este o dovadă clară că și companiile în care statul român este acționar pot fi exemple de rapiditate și bune practici!”, a declarat Bogdan Nicolae Stănescu, Președintele Directoratului SAPE, în luna martie.

Potrivit economica.net, obiectivul situat în satul Dârvari va fi inaugurat pe 5 iulie.

SAPE mai deține două parcuri eoliene: CEE Horia (jud. Constanța), cu o capacitate de 7,5 MW, și CEE Curcubăta (jud. Alba), cu o capacitate de 15 MW.

„În prezent, ne aflăm în plin proces de dezvoltare, capacitatea totală instalată fiind de 27,5 MW, iar producția anuală de circa 40.000 MWh. Strategia noastră este ca, până în anul 2026, să devenim un producător semnificativ, cu 100 – 150 MW instalați în surse regenerabile de energie”, a afirmat Bogdan Nicolae Stănescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...