Rusia a lansat 34 de atacuri hibride asupra României. 381.000 de dolari cheltuiți pentru susținerea lui Călin Georgescu, conform unui raport al serviciilor secrete italiene

Data:

Un raport recent al Serviciului de Informații pentru Securitatea Republicii Italiene dezvăluie informații alarmante despre implicarea Rusiei în procesul electoral din România. Potrivit documentului, Rusia a lansat 34 de atacuri hibride asupra țării noastre, vizând în mod special procesul electoral.

Un aspect semnificativ din raportul italian este legat de susținerea financiară acordată lui Călin Georgescu. Conform surselor, 25.000 de conturi de TikTok au devenit extrem de active cu două săptămâni înainte de alegerile din noiembrie 2024, promovându-l pe Georgescu. De asemenea, 797 de conturi pro-Georgescu, create încă din 2016, au început să își intensifice activitatea în perioada preelectorală, iar 5.005 conturi de Telegram au făcut propagandă în favoarea acestuia.

Pentru susținerea acestor campanii online, au fost cheltuite 381.000 de dolari, începând cu data de 24 octombrie 2024. De asemenea, raportul detaliază faptul că, până pe 25 noiembrie 2024, România a fost ținta a 85.000 de atacuri cibernetice directe asupra infrastructurii sale electorale. Aceste atacuri proveneau din servere situate în 33 de țări diferite, dar sunt atribuite direct Kremlinului.

Pe 3 martie, ambasadorul Italiei la București, Alfred Maria Durande, a confirmat implicarea forțelor străine în alegerile prezidențiale din România. Acesta a vorbit despre o „manipulare intensă și profundă” a procesului electoral din țara noastră.

Aceste informații subliniază complexitatea și amploarea atacurilor hibride la care a fost supusă România, iar anchetele continuă pentru a identifica și sancționa actorii responsabili.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL