Razie de noapte a poliției rutiere din județul Olt

Cele mai citite

În cursul nopții de 11/12 noiembrie 2023, între orele 20:00 și 4:00, poliția rutieră din Olt a desfășurat o acțiune de amploare, prin organizarea unei razii pe drumurile publice din localitățile Cracal, Corabia, Drăgănești-Olt și zonele învecinate. Scopul principal al acestei operațiuni a fost consolidarea siguranței rutiere și combaterea factorilor principali generatori de accidente rutiere, conform unui comunicat emis de Inspectoratul de Poliție Județean Olt.

La coordonarea Serviciului Rutier Olt, au fost implicați 18 polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Acțiunea a fost orientată spre identificarea șoferilor care nu respectă normele de circulație pe drumurile publice, concentrându-se, în special, pe depistarea celor care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.

În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat un număr de 27 de sancțiuni contravenționale, conform prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Ca măsură complementară pentru abaterile depistate, au fost reținute 3 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 2 infracțiuni la regimul rutier.

În timpul desfășurării operațiunii, în jurul orei 23:30, pe strada Nicolae Titulescu din orașul Drăgănești-Olt, polițiștii Serviciului Rutier Olt au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 50 de ani, originar din comuna Grojdibodu, județul Olt.

Șoferul a fost supus unui test cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost transportat la o unitate spitalicească în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea exactă a nivelului alcoolemiei.

În legătură cu această situație, polițiștii au întocmit un dosar penal privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Mai târziu, în jurul orei 00:15, pe strada I.H. Rădulescu din orașul Corabia, polițiștii Serviciului Rutier Olt au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 23 de ani, din aceeași localitate.

Verificările în bazele de date ale Poliției Române au relevat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În această cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, având ca obiectiv prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și consolidarea disciplinei rutiere, conform informațiilor furnizate de sursa menționată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie