Proteste în desfășurare la două instituții din Olt

Cele mai citite

Funcționarii din cadrul Casei Județene de Pensii Olt au continuat protestele în data de 8 noiembrie 2023, adunându-se în fața instituției pentru a-și exprima nemulțumirile. Aceasta a fost a treia zi de protest, după un avertisment dat săptămâna trecută și o grevă de o oră și jumătate cu două zile în urmă. Protestul de astăzi a fost organizat ca un eveniment spontan, menținându-se activitatea normală a instituției. Alți angajați au continuat să ofere asistență telefonică și să rezolve problemele vizitatorilor la ghișeu. Funcționarii care au protestat vor compensa ora petrecută în manifestație, rămânând la serviciu o oră suplimentară.

Principalele nemulțumiri ale funcționarilor sunt legate de nivelul scăzut al salariilor, care este considerat inechitabil în comparație cu colegii din alte instituții bugetare și structura centrală. Aceștia semnalează, de asemenea, lipsa echipamentelor adecvate și faptul că trebuie să lucreze cu calculatoare și imprimante vechi, care necesită reparații frecvente.

În aceeași zi, proteste similare au avut loc și la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Olt, unde funcționarii au ieșit în fața instituției cu aceleași solicitări privind recunoașterea valorii muncii lor. Aceștia se confruntă, de asemenea, cu salarii mici și o sarcină de muncă în creștere din cauza deficitului de personal. Protestul de la CJAS Olt a început pe 2 noiembrie și va continua până când revendicările lor vor fi luate în considerare. Dacă autoritățile nu răspund la apelul protestatarilor, există riscul ca activitatea acestor instituții să fie blocată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie