Procurorii au reținut trei persoane pentru că au adus droguri din Spania

Data:

Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița au dispus sâmbătă reținerea a trei inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, trafic internațional de droguri de risc și mare risc și complicitate la infracțiunile de trafic de droguri de risc și mare risc. Astfel, în perioada 31 martie – 5 aprilie, unul dintre inculpați, ajutat de ceilalți doi, au introdus din Spania în țară, prin intermediul unei firme de coletărie, cocaină și cannabis, ascunse în alimente și haine.

Conform materialelor probatorii administrate, în intervalul 31 martie – 5 aprilie 2024, unul dintre inculpați, cu ajutorul celorlalți doi, a adus în țară din Spania cantități de peste 50 de grame de cocaină și 150 de grame de cannabis și rezină de cannabis, acestea fiind ascunse printre diverse produse alimentare și articole textile. În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost confiscate semințe de cannabis, obiecte folosite pentru porționarea drogurilor sau purtând urme de substanțe, înscrisuri relevante, precum și alte mijloace de probă, conform comunicatului de presă al DIICOT.

Sâmbătă, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița a dispus arestarea preventivă a celor trei inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Operațiunile judiciare au fost realizate în colaborare cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Ploiești, a luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Dâmbovița și a jandarmilor din cadrul IJJ Dâmbovița. Suportul specializat a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR, conform surselor menționate.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...