Probleme grave la acoperișul Colegiului Mihai Eminescu din Buzău, la nici un an de la reabilitare: țiglele cad, iar pietonii sunt expuși pericolului

Data:

La doar câteva luni de la finalizarea lucrărilor de reabilitare a Colegiului Mihai Eminescu din Buzău, clădirea pare să se confrunte cu grave probleme de construcție. Trotuarul din fața instituției a fost închis de către Poliția Locală, care a montat benzi de avertizare pentru a proteja trecătorii, după ce țiglele de pe acoperiș au început să se desprindă.

Pericolul este real: bucăți din acoperiș ajung direct pe trotuar, punând în pericol viața pietonilor care, în ciuda avertismentelor, continuă să traverseze zona.

Deja de la începutul lunii ianuarie, primele țigle căzuseră de pe acoperiș, iar după câteva episoade succesive de îngheț-dezgheț, situația s-a repetat. Acum două săptămâni, bucăți de țiglă s-au desprins din nou, iar pericolul devenise atât de mare încât Poliția Locală a fost nevoită să înconjoare complet trotuarul cu garduri de delimitare și să posteze afișe de avertizare pe clădire, indicând riscul real de accidentare.

Chiar și cu aceste măsuri de siguranță, zona rămâne frecventată de pietoni care ignoră riscurile evidente. Situația este cunoscută de autoritățile locale, care au demarat proceduri pentru a soluționa problema. Primăria Buzău, instituția care administrează clădirea și a gestionat proiectul de reabilitare, a notificat constructorul încă de la primul incident, având în vedere că lucrarea beneficiază de garanție. Însă, două săptămâni mai târziu, pericolul nu a fost încă îndepărtat, iar Primăria a fost nevoită să trimită din nou o notificare firmei Rotary, constructorul lucrării, pentru a solicita intervenția rapidă. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, autoritățile vor apela la garanția lucrării.

Și pompierii au intervenit pe teren, însă au considerat că măsurile luate nu au fost suficiente pentru a elimina complet riscurile. Astfel, perimetrul rămâne în continuare izolat, iar elevii, părinții și toți cei care se află în apropierea Colegiului Mihai Eminescu rămân expuși unui pericol constant.

Însă, un aspect îngrijorător rămâne: cum a fost posibil ca o lucrare de reabilitare atât de importantă și costisitoare să aibă deficiențe grave la nici un an de la finalizare? Investiția a fost una dintre cele mai mari din municipiu în ultimii ani și, de-a lungul derulării ei, au existat mai multe complicații, inclusiv întârzieri majore cauzate de insolvența firmei care se ocupa de lucrare.

Acum, după ce deja s-au observat defecțiuni grave, autoritățile se văd nevoite să facă față unei situații jenante, punându-se întrebarea legitimă: „Cum a fost realizată recepția lucrării, dacă materialele din acoperiș au început deja să cedeze într-un timp atât de scurt?”

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
Național/Internațional

 Cum îmi construiesc brandul personal în 2025 – și de ce contează

Acum câțiva ani, mergeam la primele mele evenimente de...

Atacuri reciproce cu drone între Rusia și Ucraina: trei morți, inclusiv o fetiță de 12 ani

Noaptea de luni spre marți, 29 aprilie, a fost...

Semnal Magazin
SEMNAL

„Distrugătorul de flori” a fost abandonat, dar a găsit iubirea adevărată – Povestea cățelușului Piki

Cățelușul Piki a fost abandonat la începutul lunii aprilie...

Imagini revoltătoare la Agnita: vaci legate de o mașină și târâte pe stradă. Poliția a deschis o anchetă

Scene șocante au fost surprinse recent în Agnita, județul...

Tulcea: Doi căței uciși cu bestialitate în curtea stăpânilor. Poliția a deschis dosar penal

Incident revoltător în comuna Luncavița, județul Tulcea. Un bărbat...

Strawberries & Cream Crepe Cake – desertul delicat al verii

Un desert rafinat, spectaculos și incredibil de savuros, Tortul...

Ford Mustang Dark Horse – puterea întunecată a legendarei muscle car

Ford Mustang a fost întotdeauna un simbol al performanței...

Gran Canaria – perla exotică a Arhipelagului Canare

Situată în mijlocul Oceanului Atlantic, Gran Canaria este a...

„Cel mai urât animal din lume” a fost numit Peștele Anului în Noua Zeelandă

Blobfish-ul, cunoscut adesea drept „cel mai urât animal din...