Primii 11 kilometri ai Autostrăzii A7 se vor deschide pe 7 noiembrie

Data:

Primii 11 kilometri ai Autostrăzii A7, cunoscută ca Autostrada Moldovei, se vor deschide pe 7 noiembrie, la ora 17:00. Premierul Marcel Ciolacu a făcut acest anunț în timpul unei vizite la fața locului alături de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Această porțiune face parte din lotul 4 Mândrești Munteni – Focșani Nord, un segment de aproape 11 kilometri din secțiunea Buzău-Focșani a autostrăzii, care urmează să conecteze Moldova de Muntenia, între Ploiești și Siret.

Contractul pentru lotul inaugurat a fost adjudecat de asocierea firmelor SA&PE CONSTRUCT SRL, SPEDITION UMB SRL și TEHNOSTRADE SRL, toate companii românești coordonate de omul de afaceri Dorin Umbrărescu. Valoarea proiectului s-a ridicat la 763,7 milioane lei (aproximativ 153 de milioane de euro) și a fost realizat în 20 de luni, finanțarea venind din fonduri europene prin PNRR.

Premierul a menționat că, până la sfârșitul anului, vor fi dați în folosință 130 de kilometri ai Autostrăzii Moldovei, promițând că proiectul va avansa până la Pașcani și, în final, până la Siret, la granița cu Ucraina. Ministrul Grindeanu a evidențiat numărul impresionant de muncitori și utilaje implicate în acest lot și a subliniat progresul rapid pe celelalte segmente, cum ar fi cel dintre Bacău și Pașcani, pentru care se așteaptă depunerea ofertelor.

Deschiderea traficului pe A7 marchează un pas semnificativ pentru infrastructura Moldovei, conectând-o mai eficient de restul țării și oferind o promisiune de dezvoltare economică și mobilitate în regiune.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Razie rutieră de amploare în Olt: peste 90 de amenzi în valoare de circa 40.000 de lei

Sâmbătă, 11 ianuarie 2025, polițiștii din județul Olt au...

România în 2024: Peste 14.000 de beneficiari de ajutoare sociale au refuzat să muncească

Conform datelor furnizate de Ministerul Muncii, România continuă să...

PSD decide strategia pentru alegerile prezidențiale: Crin Antonescu, singurul candidat în sondaje

Liderii PSD s-au reunit luni, în prima ședință din...