Primele concluzii referitoare la situația din Slănic Prahova indică absența unei galerii subterane

Data:

Situatia din Slănic Prahova se agravează, pe măsură ce craterul apărut în mijlocul unui drum continuă să se extindă. Specialiștii care monitorizează zona și efectuează măsurători în mod constant nu au încă o explicație clară pentru acest fenomen. În acest context, au fost trimiși și experți ai Institutului de Fizică a Pământului pentru a investiga situația.

Primele evaluări indică absența unei galerii subterane lăsate în urma exploatării miniere, conform rapoartelor preliminare. Cu toate acestea, localnicii avansează alte ipoteze, susținând existența unui tunel subteran, deși autoritățile locale nu au cunoștință despre acest lucru. Craterul, apărut joi noaptea în centrul orașului, s-a adâncit de atunci, determinând autoritățile să ia măsuri de precauție, inclusiv oprirea totală a circulației în zonă și evacuarea a 42 de persoane.

Îngrijorarea comunității locale este alimentată de incertitudinea cu privire la cauza surpării, unii locuitori speculând asupra existenței unui tunel subteran. Cu toate acestea, experții resping această ipoteză, considerând că surparea a fost cauzată de fenomene naturale. Autoritățile locale, împreună cu experții, monitorizează îndeaproape situația și iau în considerare măsurile ulterioare în funcție de evoluția situației și de recomandările specialiștilor.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...