Primarul din Jilava și un afacerist, prinși la braconaj într-o pădure din Nana. Sunt acuzați că au omorât ilegal un cerb

Data:

Primarul comunei Jilava, Petre Elefterie Ilie, și un cunoscut om de afaceri, Tonea Stoica (alias Toni Tăbăcaru), fac obiectul unei anchete deschise pentru braconaj cinegetic, după ce au fost prinși în flagrant în timp ce încercau să încarce un cerb vânat ilegal într-o mașină de teren. Incidentul s-a petrecut pe un fond de vânătoare din localitatea Nana, județul Călărași, și a fost raportat la 112 de către paznicii fondului, care i-au surprins pe cei doi bărbați.

Surse din Poliție au dezvăluit că aproximativ 50 de polițiști din mai multe structuri ale IPJ Călărași, inclusiv Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, au intervenit la fața locului. Cerbul vânat ilegal fusese legat de un placaj de lemn și pregătit pentru transport în portbagajul unei mașini de teren. În momentul în care au fost descoperiți, Petre Elefterie Ilie a fugit în pădure, însă Tonea Stoica a fost identificat la fața locului.

Primarul s-a predat autorităților a doua zi, după ce a reușit inițial să scape de la locul faptei. Ancheta continuă pentru a clarifica toate detaliile legate de acest caz de braconaj. Polițiști au verificat autorizația de vânătoare și ar fi stabilit că actele sunt pline de nereguli. În acest sens, s-ar fi constatat că unele rubrici nu sunt completate sau sunt completate în mod greșit.

Autorizația ar fi fost eliberată chiar pe numele primarului din Jilava, însă acesta dispăruse de mult de la fața locului. Totuși, spun surse judiciare, Petre Elefterie Ilie s-ar fi predat a doua zi, când ar fi mers la sediul Poliției pentru declarații.

Petre Elefterie Ilie, primarul comunei Jilava, a negat acuzațiile legate de implicarea sa în actul de braconaj cinegetic de la Nana.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL