Pompierii ialomiţeni prezenţi la datorie 24 de ore din 24

Cele mai citite

Pompierii din județul Ialomița au fost în permanență la datorie, asigurând intervenții non-stop, 24 de ore din 24, pentru a răspunde prompt apelurilor cetățenilor și pentru a gestiona cu eficiență situațiile de urgență apărute la nivel local.

Activitățile desfășurate de acești eroi includ stingeri de incendii, implementarea măsurilor de Protecție Civilă, acordarea primului ajutor medical calificat, precum și intervenții pentru gestionarea efectelor adverse ale condițiilor meteorologice periculoase declanșate de codurile de avertizare galben. De asemenea, ei au fost implicați în gestionarea situațiilor de accidente rutiere. Acestea sunt doar câteva dintre cele 50 de misiuni desfășurate de salvatorii din județul Ialomița în ultimele 72 de ore (03-05 noiembrie 2023).

La nivelul județului, un total de 44 de persoane au beneficiat de intervenția echipajelor SMURD.

Dintre cele mai notabile misiuni efectuate de pompierii din Ialomița, putem menționa următoarele:

  • În timpul perioadei menționate, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD pentru a gestiona o situație de urgență cauzată de un accident rutier în localitatea Adâncata. Acest accident a implicat un autoturism, un microbuz și 8 persoane. Pompierii au colaborat cu trei echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. După evaluarea medicală, patru dintre victimele care aveau răni minore au fost transportate la Spitalul municipal Urziceni, în timp ce celelalte nu au necesitat spitalizare. Pompierii au gestionat și măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
  • La data de 4 noiembrie 2023, în jurul orei 09:00, două echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit la un accident rutier în localitatea Manasia, unde au fost implicate două autoturisme. Un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița a oferit sprijin în gestionarea situației. Au existat două victime care nu erau încarcerate și care au primit primul ajutor medical calificat. Una dintre persoane a fost transportată la Spitalul municipal Urziceni pentru investigații suplimentare, în timp ce cealaltă a refuzat transportul la spital. De asemenea, pompierii s-au asigurat că măsurile de prevenire și stingere a incendiilor au fost aplicate la locul accidentului.
  • Salvatorii din Ialomița au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru acordarea primului ajutor medical calificat în timpul unui meci de fotbal desfășurat în localitatea Gheorghe Doja.
  • Datorită condițiilor meteorologice dificile provocate de codul galben emis la nivelul județului Ialomița, Detașamentul de pompieri Slobozia a folosit o motopompă pentru a evacua apa pluvială dintr-o gospodărie în municipiul Slobozia.

În cele din urmă, pompierii au avut și misiuni de localizare și stingere a două incendii la nivel județean, cele două intervenții vizând arderea necontrolată a vegetației uscate, care a afectat aproximativ 5 hectare de teren. Este important de menționat că astfel de practici, precum arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase, sunt strict interzise conform legislației privind protecția mediului și pot fi sancționate cu amenzi semnificative pentru persoanele fizice și juridice.

Echipajele de pompieri continuă să fie mobilizate 24 de ore din 24 pentru a gestiona situațiile de urgență și pentru a oferi asistență medicală specializată persoanelor aflate în dificultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie