Polițist înjunghiat în Ilfov de un adolescent

Cele mai citite

Într-un incident tragic care a avut loc luni seară în comuna Berceni, județul Ilfov, un polițist care intervenea într-un caz de scandal în familie a fost înjunghiat de un adolescent care se confrunta cu suferințe psihice, conform informațiilor furnizate de Sindicatul Europol, conform News.ro. Incidentul a pus în discuție necesitatea echipării polițiștilor cu dispozitive cu electroșocuri.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, poliția a fost alertată prin apel la numărul de urgență 112 de către un membru al unei familii din comuna Berceni, în legătură cu un minor care avea un comportament recalcitrant și se afla internat într-o unitate medicală specializată.

La fața locului s-au deplasat polițiști din orașul Popești Leordeni, iar în timpul intervenției, unul dintre polițiști a fost agresat fizic în zona pieptului prin lovire cu un obiect contondent de către minor. Echipajul medical ajuns la fața locului i-a acordat polițistului rănit primele îngrijiri, iar acesta a fost ulterior transportat la o unitate spitalicească din București pentru îngrijiri de specialitate.

Agresorul a fost imobilizat și se află în custodia poliției.

Sindicatul Europol a dezvăluit că agresorul este cunoscut ca suferind de afecțiuni psihice. De asemenea, ei au subliniat că sindicatul a pus la dispoziție gratuit, acum o lună, 40 de dispozitive cu electroșocuri pentru polițiști din București. Cu toate acestea, conducerea Poliției Capitalei, din motive care par a veni de la niveluri superioare, a refuzat să echipaze polițiștii cu aceste dispozitive. Sindicatul susține că, în cazul de față, dacă unul dintre polițiști ar fi avut un astfel de dispozitiv cu electroșocuri, viața sa ar fi fost pusă în pericol. Ei atrag atenția că este esențial ca polițiții să aibă acces la aceste dispozitive pentru a se putea apăra, dat fiind creșterea numărului de agresiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Madeira, perla Atlanticului

Insula Madeira, situată în mijlocul Oceanului Atlantic, se remarcă prin peisajele sale spectaculoase, istoria bogată și atmosfera relaxată. Acest...

Alte articole din aceasta categorie