Ploieștiul va avea cea mai mare alee de cireși japonezi din România. 200 de copaci vor înflori, începând din primăvara viitoare

Data:

Inițiativa „România mai curată,” lansată de Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) și Ministerul Apărării Naționale în județul Prahova, marchează un început promițător pentru seria de proiecte de ecologizare ce urmează a fi desfășurate la nivel național.

Prin plantarea unei alei impresionante de cireși japonezi și frasini în Parcul Vest din Ploiești, autoritățile doresc să transforme acest spațiu într-un punct de atracție și relaxare, încurajând cetățenii să protejeze mediul.

Participarea diverselor instituții și implicarea voluntarilor din domeniul public și privat arată o mobilizare extinsă pentru acest scop, iar președintele ANPM, Laurențiu Alexandru Păștinaru, subliniază că proiectul din Prahova s-a realizat atât datorită sprijinului autorităților locale, cât și al elevilor Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir”.

Aleea de cireși japonezi va constitui nu doar un peisaj deosebit pentru localnici și turiști, ci va contribui și la îmbunătățirea calității aerului. Această acțiune este cu atât mai importantă cu cât județul Prahova se confruntă cu o poluare accentuată, iar campania va continua și în alte județe, având scopul de a sensibiliza publicul și de a crea spații verzi durabile.

Odată cu instalarea sistemelor de irigare planificate, aleea va deveni un spațiu verde complet funcțional, astfel încât, din primăvara anului viitor, localnicii și turiștii să se poată bucura de flori și de un peisaj unic.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL