Peste 30 de muzicieni belgieni vor concerta la Giurgiu si la Ruse

Cele mai citite

Peste 30 de muzicieni din Belgia vor sustine in aceasta saptamana un concert la Giurgiu si la Ruse, sub bagheta dirijorului Marian Mitea, in cadrul unui proiect de colaborare culturala initiat de autoritatile locale din municipiul Giurgiu.
„Este vorba de un proiect de colaborare culturala realizat in baza unei promisiuni mai vechi facute de dirijorul si compozitorul Marian Mitea, care s-a nascut pe plaiurile giurgiuvene si a ajuns director al unei academii de muzica din Bruxelles, iar in aceste zile vrea sa ofere acest cadou transfrontalier giurgiuvenilor si locuitorilor din Ruse“, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu.
Dirijorul si compozitorul Marian Mitea s-a nascut la Giurgiu in anul 1943, a fost elev al Colegiului „Ion Maiorescu“ si a condus inca din timpul liceului corul de elevi al scolii. El a studiat in continuare la Bucuresti. A devenit director al unei Academii de muzica din Bruxelles, facandu-se cunoscut in toata lumea ca dirijor.
In urma cu cativa ani, autoritatile locale din Giurgiu l-au declarat cetatean de onoare al orasului.

Muzicienii belgieni au sosit la Giurgiu si fac repetitiile pentru spectacolele din aceasta saptamana la Ateneul „Nicolae Balanescu“. Concertele lor vor avea loc joi, 14 aprilie, la Ruse (in Bulgaria), si vineri, 15 aprilie, la Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie