Peste 1300 de angajări în județul Olt de la începutul anului

Data:

Aproape 1.400 de persoane au fost încadrate în domeniul muncii în județul Olt în primele trei luni ale acestui an prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), conform informațiilor furnizate de instituție într-un comunicat transmis luni, prin intermediul AGERPRES.

Din perspectiva gradului lor de ocupabilitate, aproximativ jumătate dintre persoanele plasate în muncă în această perioadă sunt încadrate în categoria celor cu un grad ridicat de dificultate în obținerea unui loc de muncă sau chiar foarte dificil ocupabile. În ceea ce privește nivelul lor de pregătire, mai mult de o treime dintre acestea au absolvit studii liceale.

Raportat la grupa de vârstă, din totalul persoanelor încadrate până la data de 31 martie 2024, 633 au vârsta de peste 45 de ani, 278 au între 35 și 45 de ani, 191 sunt cuprinse între 25 și 35 de ani, iar 275 sunt tineri sub vârsta de 25 de ani. În ceea ce privește proveniența lor, 625 de persoane angajate în această perioadă provin din mediul urban, în timp ce 752 provin din mediul rural. În ceea ce privește nivelul lor de educație, cele mai multe persoane plasate în muncă au absolvit studii liceale (458), urmate de cele cu studii gimnaziale (323), profesionale (285), iar 69 au absolvit studii universitare. Din totalul persoanelor încadrate în muncă prin intermediul AJOFM Olt în primele trei luni ale anului 2024, 627 fac parte din categoria celor cu un grad ridicat sau foarte ridicat de dificultate în obținerea unui loc de muncă.

Începând din ianuarie și până la sfârșitul lunii martie, peste 5.400 de persoane au beneficiat de asistență pentru înregistrarea în evidențele AJOFM ca șomeri, în vederea obținerii indemnizației de șomaj sau integrării în măsuri active de ocupare.

La finalul lunii martie, în județul Olt, numărul șomerilor era de 7.543, iar rata șomajului a fost de 5,67%.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...