Cătălin Coman, un fost polițist pensionar din Sectorul 5 al Capitalei, a scăpat de dosarul penal deschis pentru amenințări și distrugere, dar a rămas fără permisul de portarmă și fără cele trei arme pe care le deținea legal. Incidentul care a dus la confiscarea armelor a avut loc pe 8 ianuarie 2024, când bărbatul, în urma unui conflict cu o vecină, a amenințat-o cu moartea de două ori și i-a spart geamul de la ușa apartamentului.
Ulterior, Coman s-a baricadat în locuința sa, fiind nevoie de intervenția trupelor speciale pentru imobilizarea sa. Femeia a retras plângerea, după ce a ajuns la o înțelegere amiabilă cu atacatorul, iar judecătorii au dispus încetarea procesului penal. Victima a fost obligată, astfel, la plata cheltuielilor de judecată.
Procesul penal a fost închis, însă magistrații au decis confiscarea armelor letale, invocând pericolul pe care acesta îl reprezenta pentru ordinea publică și integritatea persoanelor.
Coman a susținut în instanță că armele nu au fost implicate în incident și erau păstrate legal, în rastel. Totodată, acesta a invocat activitatea sa profesională de peste 30 de ani în combaterea terorismului și a clanurilor mafiote, declarând că pierderea armelor îl face vulnerabil.
Pe 30 decembrie 2024, Curtea de Apel București a dispus definitiv confiscarea armelor: trei pistoale, șase încărcătoare, 115 cartușe cu glonț și 15 cartușe cu gaz, alături de permisul de portarmă.
Decizia a fost luată după ce, imediat după scandal, Poliția Capitalei i-a anulat dreptul de deținere și portarmă, declarând că fostul polițist reprezintă un pericol pentru siguranța publică.
Cătălin Coman era președintele filialei sectorului 5 a partidului Mișcarea România Suverană, condus de fostul ministru Carmen Dan, și a fost implicat anterior într-un scandal legat de plantarea unui microfon în locuința fostului ministru. Incidentul din 2017 a fost ulterior clasat, însă relațiile controversate ale fostului polițist au rămas subiect de speculații.