Pepenele românesc va fi verificat pentru determinarea conținututui de pesticide

Data:

Autoritatea Naţională Fitosanitară (ANF) va verifica pepenele românesc începând de luni, 8 iulie, în cadrul unor acţiuni de control pentru determinarea reziduurilor de pesticide la legumele şi fructele proaspete de sezon, conform prevederilor legale în domeniu, a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) duminică.

Astfel, până pe 31 august a.c., numărul de probe care vor fi verificate va fi suplimentat cu 102, ajungând la un total de 186 probe de pepeni prelevate.

„Ulterior acţiunii „Cireaşa şi Căpşuna” desfăşurată în perioada 30 mai – 5 iulie, ANF va demara o nouă operaţiune de control tematic numită „Pepenele românesc”, care se va desfăşura în perioada 8 iulie – 31 august. Numărul de probe prelevate prin Programul Naţional de Monitorizare (84 de probe) va fi suplimentat cu 102, ajungând la un total de 186 probe de pepeni prelevate. Eşantioanele vor fi colectate atât din pieţele bucureştene, cât şi din fiecare reşedinţă de judeţ, în vederea analizării acestora”, a transmis MADR într-un comunicat.

De asemenea, în cadrul Programului Naţional de Monitorizare a reziduurilor de pesticide din fructe şi legume pentru anul 2024, ANF a suplimentat cu 42% numărul de probe de legume şi fructe din producţia autohtonă ce vor fi verificate în perioada 20 mai – 31 august, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2023.

În plus, ANF a planificat mai multe controale tematice la fructele de sezon, pentru a asigura respectarea legislaţiei în vigoare şi sancţionarea abaterilor.

MADR transmite că va lua toate măsurile necesare pentru a aproviziona populaţia cu o gamă largă de legume şi fructe de sezon, care să corespundă atât din punct de vedere al calităţii şi conformităţii cu standardele de comercializare, cât şi din punct de vedere al nivelurilor maxime admise de reziduuri de pesticide.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Monstrul de lângă noi

Nu mai știu cine a zis că statul român...

Anunț concurs Primăria Frumușani din 17.07.2024

Primaria Comunei Frumușani, Județul Călarași organizează concurs de recrutare...