Pe tronsonul A7 Buzău-Focșani a fost aplicat primul strat de asfalt

Data:

S-a efectuat turnarea primului strat de asfalt pe tronsonul Buzău-Focșani, lotul 4. Această intervenție a avut loc pe breteaua ocolitoare a municipiului reședință de județ, având ieșire către DN2-E85, în direcția Garoafa. Traseul Autostrăzii Buzău-Focșani se inițiază în proximitatea municipiului Buzău și se încheie în apropierea municipiului Focșani. Proiectul include, de asemenea, construcția unei variante de ocolire pentru Focșani în zona de Est, între DN2 și DN 2D.

Tronsonul Buzău-Focșani al Autostrăzii A7 are o lungime de 82,44 km și este împărțit în patru loturi. Valoarea totală a investiției se ridică la 7,2 milioane de lei, iar finanțarea pentru realizarea lucrărilor este asigurată prin PNRR. La momentul actual, toate cele 13 loturi ale Autostrăzii Moldovei, de la Ploiești la Pașcani, au contractele semnate.

Finalizarea acestei autostrăzi constituie un subiect de interes major nu doar pentru populația română, ci și pentru autoritățile guvernamentale. Într-o vizită la Focșani, premierul Marcel Ciolacu a declarat: „Moldova va dispune, în sfârșit, de o autostradă. Din acest moment, nimeni nu mai poate opri acest proiect, această investiție în infrastructură. Este evident că va contribui la un echilibru în dezvoltarea regiunilor istorice ale României.” Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a exprimat optimismul că circulația pe tronsonul Buzău-Focșani ar putea deveni realitate în prima jumătate a anului 2025.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

În comuna Poboru a izbucnit un incendiu de vegetație uscată ce a afectat aproximativ 30 de hectare

În comuna Poboru, aproximativ 30 de hectare de vegetație...

Sunt peste 1.000 de urşi în Argeş

Moartea violentă a tinerei atacate de un urs în...