Pe 1 martie încep lucrările la autostrada A7 lotul 3 Pietroasele-Buzău

Data:

Prima zi a primăverii va marca debutul lucrărilor pentru Lotul 3 al Autostrăzii Ploiești-Buzău, respectiv Pietroasele-Buzău, unde primele utilaje vor fi aduse pe 1 martie. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează că, începând cu această dată, se va demara construcția pe cei 13,90 km ai autostrăzii, situată pe ultimul lot unde în prezent nu se desfășoară activități de construcție. Asocierea de firme din Turcia, care a obținut contractul, dispune de un termen de 20 de luni pentru finalizarea proiectului, având la dispoziție un buget alocat de aproape 1,1 miliarde de lei, fără TVA.

Traseul Lotului 3 al Autostrăzii Ploiești–Buzău va cuprinde zona între localitatea Dumbrava din județul Prahova, la intersecția cu Autostrada București-Ploiești, și Municipiul Buzău. Pe această secțiune se vor construi diverse elemente de infrastructură, printre care nodurile rutiere Spătaru (km. 52+850) și Buzău (km. 62+200), precum și mai multe poduri și pasaje, conform detaliilor furnizate de directorul CNAIR, Cristian Pistol.

De asemenea, acesta a adăugat: “Contractul pentru lotul Pietroasele-Buzău a fost semnat abia la finele anului trecut, din cauza unui șir lung de contestații.” În ciuda întârzierilor înregistrate la acest lot, pe celelalte tronsoane ale autostrăzii se desfășoară lucrări intensive, iar stadiul de progres este considerabil pe unele dintre ele.

Conform reprezentanților Ministerului Transporturilor, se estimează că în acest an ar trebui să devină accesibili primii kilometri ai Autostrăzii Moldovei. În 2024, 6 sau chiar 7 din cele 13 loturi aflate în construcție, începând de la Ploiești până la Pașcani, ar putea fi finalizate, unele dintre ele chiar înainte de termen, conform declarațiilor oficialilor ministeriali la sfârșitul anului precedent.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL