O turistă a fost atacată de un urs în zona Barajului Vidraru

Data:

O turistă a fost atacată de un urs, în cursul zilei de luni, în zona Barajului Vidraru, ceea ce a condus la emiterea unui mesaj RO-ALERT, conform informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş.

“Persoana în cauză este un cetăţean străin, de sex feminin, în vârstă de 72 de ani, prezentând răni la membrul superior drept. Aceasta este conştientă”, au declarat reprezentanţii ISU Argeş.

Conform acelorași surse, victima a suferit leziuni cauzate de muşcătura ursului și a fost transportată la spital. La locul incidentului s-a deplasat un echipaj SMURD, iar sprijinul jandarmilor a fost solicitat.

Potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Argeş, turista, de cetățenie britanică, a fost mușcată în timp ce încerca să fotografieze ursul.

IJJ Argeş precizează că jandarmii argeşeni au fost chemați, în ultima perioadă, printr-un număr de 26 de apeluri la 112, pentru a interveni în situații în care au fost semnalate prezența animalelor sălbatice.

Cetățenilor li se recomandă să sune imediat numărul unic de urgență 112 în cazul în care observă urși în gospodărie sau în apropiere, să rămână în interiorul locuinței și să aștepte sosirea echipajelor de jandarmi.

“Având în vedere imprevizibilitatea comportamentului ursilor, nu trebuie să încerce să se apropie de aceștia sau să îi alunge singuri. De asemenea, nu trebuie să hrănească animalele sălbatice și să nu se apropie de ele în scopul fotografiilor”, se mai menționează în comunicat.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

În comuna Poboru a izbucnit un incendiu de vegetație uscată ce a afectat aproximativ 30 de hectare

În comuna Poboru, aproximativ 30 de hectare de vegetație...

Sunt peste 1.000 de urşi în Argeş

Moartea violentă a tinerei atacate de un urs în...