O rețea de “spălare de bani” a fost anihilată

Cele mai citite

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au desfășurat 31 de percheziții domiciliare în județele Vâlcea, Sibiu, Călărași și Olt, într-o cauză penală ce privește infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat și spălarea de bani. În cadrul acestei acțiuni, au fost puse în executare 28 de mandate de aducere.

Din anchetă a reieșit că, în perioada iulie 2021 – octombrie 2023, persoanele implicate s-au organizat într-un grup infracțional cu scopul de a transfera, deține și utiliza sume de bani provenite din înșelăciuni comise în mediul online, care constau în închirierea fictivă de autoturisme de lux în Marea Britanie.

Scopul principal al acestei activități infracționale era ascunderea și disimularea originii reale a sumelor de bani tranzacționate. Ca urmare a acestei presupuse activități, s-a cauzat un prejudiciu de 200.000 de lire sterline.

În cadrul perchezițiilor, au fost confiscate mai multe sume de bani și bunuri.

“În urma acestei acțiuni, 28 de persoane au fost aduse în fața autorităților, iar procurorul de caz a dispus reținerea a 12 bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani din județul Vâlcea, pentru o perioadă de 24 de ore. Ancheta este în curs de desfășurare sub supravegherea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vâlcea și a Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, iar operațiunea a beneficiat de sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române”, conform informațiilor furnizate de IPJ Vâlcea.

De asemenea, această operațiune a beneficiat de colaborarea cu polițiștii din județele Sibiu, Călărași și Olt, Serviciul Criminalistic Vâlcea, Biroul de Analiză a Informațiilor Vâlcea, precum și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vâlcea. Jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea și cei ai Grupării Mobile de Jandarmi Frații Buzești din Craiova au contribuit, de asemenea, la această operațiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie