O fabrica unică din Giurgiu angajează masiv. Investiția de 75 de milioane de euro transformă orașul într-un centru industrial european

Data:

O fabrică inovatoare, unică în România și Europa, va crea sute de locuri de muncă în Giurgiu, în cadrul unui proiect major care va transforma orașul într-un important centru industrial european. Investiția, de 75 de milioane de euro, este destinată producerii de hârtie specială pentru înlocuirea pungilor de plastic, o inițiativă ce vine cu beneficii economice semnificative pentru regiune și întreaga țară.

Antreprenorul Vladimir Cohn a anunțat că fabrica va începe producția în 25 noiembrie 2025, cu o capacitate anuală estimată la 120.000 de tone de hârtie kraft, utilizată în comerțul de retail și e-commerce. Deși majoritatea producției va fi destinată exportului, România beneficiază de o colectare eficientă a maculaturii, asigurând materia primă necesară pentru fabricare.

Un aspect esențial al proiectului este crearea de locuri de muncă. În prima fază, fabrica va angaja 100 de specialiști în domenii precum IT, inginerie mecanică, energie și operare tehnologică. Până la atingerea capacității maxime, numărul angajaților va ajunge la 200. Campania de recrutare va începe în ianuarie 2025, iar selecția candidaților va fi realizată în Giurgiu.

Locația fabricii a fost aleasă pentru avantajele sale logistice, printre care se numără apropierea de București, existența portului Giurgiu și infrastructura disponibilă. De asemenea, autoritățile locale și parlamentarii din Giurgiu au sprijinit activ investiția, contribuind la eliminarea obstacolelor birocratice.

Fabrica va contribui la reducerea utilizării plasticului și va sprijini tranziția către o economie mai verde. În plus, va impulsiona economia locală, prin crearea de locuri de muncă și stimularea industriei hârtiei în România. Acesta este un pas important în direcția sustenabilității și în consolidarea poziției României în industrie.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Ion Iliescu refuză să facă declarații în Dosarul Mineriadei; inculparea oficială confirmată

Fostul președinte Ion Iliescu a refuzat, miercuri, să ofere...

Ion Iliescu și Petre Roman, inculpați din nou pentru crime împotriva umanității în dosarul Mineriadei

Fostul președinte Ion Iliescu și fostul premier Petre Roman...

Controversele privind cauza morții lui Mihai Eminescu: Adevăruri ascunse și mărturii istorice

De-a lungul anilor, cauza morții poetului național Mihai Eminescu...

Bogdan Matei, noul președinte al Sportului românesc, a început cariera cu nota 2,75 la titularizare

Bogdan-Constantin Matei este noul președinte al Agenției Naționale pentru...