O explozie a avut loc la un liceu din Giurgiu: doi elevi au fost răniți și transportați la spital

Data:

Doi elevi de la un liceu din Giurgiu au fost răniți într-o explozie care a avut loc într-un atelier. Adolescenții, în vârstă de 16 și 17 ani, au ajuns la spital după ce un glob pământesc din fibră de sticlă a explodat din cauza acumulării vaporilor de vopsea. Poliția a deschis un dosar penal in rem și a efectuat deja primele audieri.

Incidentul a avut loc la Liceul “Dimitrie Bolintineanu”. Elevii se aflau într-unul dintre atelierele școlii când sfera a explodat.

Mădălina Dionysatos, directorul adjunct al liceului, a declarat: “Erau în timpul orei de practică, cu domnul maestru. Dânsul lucra la un proiect școlar. Un glob, nici eu nu l-am văzut foarte clar. Voiau să-i sudeze suportul. Probabil că, în momentul în care a sudat, o scânteie a sărit și globul acela a explodat. Am sesizat imediat toate organismele abilitate și am sunat la 112. Au venit pompierii, salvarea și poliția.”

Nicoleta Beianu, purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, a precizat: “Au fost transportați la spital un băiat de 16 ani, cu arsuri la brațul drept, la membrele inferioare și la față, și un băiat de 17 ani, cu arsuri la brațul stâng.”

Răniții au fost transportați la Spitalul “Grigore Alexandrescu” din București. Unul dintre ei a fost deja externat, în timp ce celălalt, care a suferit arsuri pe aproximativ 6% din suprafața corpului, va rămâne internat, cel mai probabil, până săptămâna viitoare, conform surselor medicale.

Poliția a deschis un dosar penal pentru neluarea și nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă, vătămare corporală din culpă și distrugere.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

În comuna Poboru a izbucnit un incendiu de vegetație uscată ce a afectat aproximativ 30 de hectare

În comuna Poboru, aproximativ 30 de hectare de vegetație...

Sunt peste 1.000 de urşi în Argeş

Moartea violentă a tinerei atacate de un urs în...