Nati Meir, fost deputat român condamnat la 11 ani de închisoare, va fi extrădat din Grecia

Data:

Fostul deputat Nati Meir, condamnat la 11 ani de închisoare pentru multiple infracțiuni, inclusiv înșelăciune, trafic de influență și luare de mită, a fost localizat pe Insula Rodos din Grecia. Autoritățile elene au aprobat extrădarea acestuia, iar Ministerul Justiției din România a anunțat că acesta va fi adus în țară până pe 27 decembrie 2024.

Ministerul Justiției a confirmat că instanța elenă a admis definitiv, la data de 18 decembrie 2024, predarea lui Nati Meir către România. Acesta fusese dat în urmărire internațională după ce, în 2017, Judecătoria Brașov a emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei de 11 ani de închisoare. Meir fusese condamnat pentru săvârșirea a șapte infracțiuni grave, printre care înșelăciune, trafic de influență și luare de mită.

Pe parcursul ultimilor ani, Nati Meir a fost condamnat în mai multe dosare penale. Instanțele din București, Galați și Brașov au pronunțat hotărâri definitive împotriva sa între 2010 și 2017, faptele sale fiind considerate în concurs. Mandatul european de arestare a fost emis la 29 ianuarie 2019, însă localizarea sa în Insula Rodos a fost confirmată abia pe 4 noiembrie 2024.

În cadrul procedurilor de extrădare, autoritățile române au transmis autorităților din Grecia mandatul european de arestare, hotărârile judecătorești și informații detaliate privind condițiile de detenție pe care Nati Meir le va avea în România. Curtea Dodecaneză de Apel a fost instanța competentă care a admis predarea fostului deputat.

Autoritățile române urmează să finalizeze toate demersurile necesare pentru aducerea lui Nati Meir în țară, până cel târziu pe 27 decembrie 2024. Extrădarea acestuia marchează un pas important în aplicarea legii și în combaterea corupției la nivel înalt.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL