Misterul dispariției adolescentelor din Breaza a fost clarificat

Data:

Două adolescente cu vârste de 13, respectiv 16 ani, domiciliate în orașul Breaza, județul Prahova, care în data de miercuri, 14 martie 2024, au părăsit domiciliul pentru a merge la școală, dar nu au ajuns la destinație, au fost declarate dispărute de către familiile acestora.

Conform informațiilor furnizate de către Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, cele două adolescente din Breaza au fost localizate în cursul nopții de către agenții de poliție responsabili cu transportul feroviar.

Minorele au fost identificate în zona gării din Giurgiu și, în urma primelor verificări efectuate, nu au fost identificate ca victime ale vreunei infracțiuni.

Fetele au declarat că au decis să plece la o plimbare singure, menționând că intenționau să ajungă în Timișoara. Ele au fost identificate în gara din Giurgiu.

„Conform primelor verificări, nu au fost identificate ca victime ale vreunei infracțiuni”, a specificat IPJ Prahova.

În aceeași zi, o a treia tânără, în vârstă de 15 ani, a fost raportată dispărută la Urlați. Toate cele trei tinere au fost găsite în cursul nopții trecute, conform observatorulph.ro.

Un număr crescut de dispariții ale unor adolescente cu vârste sub 14 ani din mediul lor familial a fost observat recent de către autoritățile prahovene. Această tendință pare să fie extrem de dificil de contracarat.

Neoficial, rețelele sociale și relațiile neadecvate care se formează online între tinerele minore și bărbați adulți sunt considerate ca fiind printre cauzele acestei situații, însă în spatele fiecărei dispariții se ascunde o dramă care rămâne nesoluționată în timp util.

În fiecare an, mai multe adolescente din Prahova decid să plece de acasă, unele dintre ele chiar în miezul nopții, fără să ofere vreun indiciu despre traseul pe care urmează să-l parcurgă.

Este îngrijorător faptul că aceste fete sunt adesea găsite în zone deosebit de periculoase sau în compania unor bărbați care doresc să profite de pe urma lor, inclusiv din punct de vedere financiar.

Au existat cazuri în care adolescente au fost găsite după zile întregi de căutări, într-un mediu controlat de traficanți și consumatori de droguri într-un cartier cunoscut pentru reputația sa negativă din București.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

În comuna Poboru a izbucnit un incendiu de vegetație uscată ce a afectat aproximativ 30 de hectare

În comuna Poboru, aproximativ 30 de hectare de vegetație...

Sunt peste 1.000 de urşi în Argeş

Moartea violentă a tinerei atacate de un urs în...