Medici noi la Spitalul Județean Buzău

Data:

După mulți ani în care posturile vacante pentru medici specialiști oferite de Spitalul Județean Buzău au rămas neocupate din lipsă de cadre medicale, situația începe să se schimbe. În ultima perioadă, mai mulți specialiști s-au înscris la concursurile organizate de cel mai mare spital din județ și au reușit să obțină aceste posturi. Aceasta reprezintă o adevărată ușurare pentru medicii care deja lucrează la Spitalul Județean Buzău, care se confruntă cu un volum imens de muncă. Cu toate acestea, există încă mult de lucru în rezolvarea problemei deficitului accentuat de personal.

Printre cei care urmează să sosească în curând la Buzău se numără trei medici ATI, un sector în care există o mare nevoie de specialiști. De asemenea, există vești bune și de la secția de Cardiologie, vitală pentru orice spital, care a fost nevoită să suspende activitatea timp de două săptămâni anul trecut, din lipsă de medici. Ce i-a determinat pe tinerii medici să aleagă Buzăul? Managerul spitalului afirmă că au contat foarte mult facilitățile oferite de halatele albe în momentul angajării, dar și pe tot parcursul activității lor la Buzău. Chiar și cu noile angajări, necesitatea de specialiști persistă, mai ales în compartimentul de Neurochirurgie, unde în prezent nu există nici măcar un specialist care să efectueze intervenții specifice. De asemenea, există o criză de oncologi, din cele patru posturi existente fiind ocupat doar unul.

Situația nu este mai bună nici în ceea ce privește Pediatria. Toate cele șapte posturi de medici sunt ocupate, dar trei pediatri sunt în concediu de creștere a copilului.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Un accident rutier s-a produs sâmbătă între Buzău și Râmnicu Sărat

Un grav accident a avut loc sâmbătă pe DN2,...

Zeci de incendii de vegetație în Argeș

Numărul incendiilor de vegetație din Argeș rămâne ridicat. Au...

Culturile de porumb din Olt sunt afectate în proporție de 80%

Culturile de porumb din judeţul Olt au fost afectate...

Un nou drum va fi construit în Ilfov, cu legătură directă cu Autostrada Soarelui

Autoritățile din Ilfov au anunțat construcția unui nou drum...