Mândria României: Violonistul Theodor Arnăutu a cucerit publicul vienez cu „Balada” lui Ciprian Porumbescu

Data:

Tânărul violonist Theodor Arnăutu, din județul Dâmbovița, a cucerit publicul vienez cu o interpretare plină de emoție a „Baladei pentru vioară și orchestră” de Ciprian Porumbescu, la prestigiosul Festival Internațional Musik Reisen Faszination de la Viena.

Student în anul al II-lea la Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa profesoarei Ioana Croitoru, Theodor a impresionat prin sensibilitatea și talentul său remarcabil.

Prezent în Viena datorită Asociației Culturale SonoArt, care susține tinerii talente muzicale, Theodor Arnăutu a reușit să aducă la viață farmecul muzicii românești, iar publicul vienez a răspuns cu entuziasm și apreciere. Performanța sa a fost acompaniată de Orchestra Simfonică de Tineret Andante, un ansamblu care, prin energia vibrantă și profunzimea muzicală a tinerelor talente românești, a adus în fața publicului un spectacol unic, în care tradiția și modernitatea s-au îmbinat armonios.

Drumul lui Theodor Arnăutu în muzică a început la vârsta de șase ani la Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște, sub îndrumarea unor profesori de renume, iar mai târziu a continuat studiile la Colegiul de Arte „Dinu Lipatti” din București.

Printre realizările sale se numără numeroase premii, inclusiv Marele Trofeu la Concursul „Iosif Sava” și premiul I la Concursul Național „Wolfgang Amadeus Mozart” din Târgoviște. În ianuarie 2023, Theodor a strălucit pe scena Ateneului Român ca solist al Orchestrei Colegiului.

Succesul său la Viena subliniază nu doar talentul său excepțional, ci și dedicarea sa față de muzica românească, fiind un ambasador al acesteia pe marile scene ale lumii.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL