Majoritatea elevilor din județul Prahova beneficiază de burse sociale

Cele mai citite

Peste 21 de mii de elevi din județul Prahova începând din data de 15 noiembrie, beneficiază de burse sociale în valoare lunară de 300 de lei. Acești beneficiari provin din medii vulnerabile, având unul sau ambii părinți decedați. De asemenea, în județ există 80 de elevi care primesc sprijin financiar datorită dispariției sau arestării unuia dintre părinți.

Plata bursei se efectuează lunar, în data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară. Astfel, beneficiarii vor primi astăzi suma de 600 de lei, reprezentând alocațiile pentru lunile septembrie și octombrie.

Cea mai mare parte a beneficiarilor acestor burse sociale, în număr de 10.558, sunt elevi provenind din familii cu dificultăți materiale. În total, 1.859 de școlari au un părinte decedat, iar alți 29 au ambii părinți decedați, aceștia primind burse asociate situației de orfani.

Un număr de 80 de elevi provin din familii monoparentale, beneficiind de sprijin financiar de 300 de lei lunar din cauza dispariției sau arestării unui părinte.

De asemenea, 27 de elevi minori, aflați în risc de excluziune socială și neangajați pe piața muncii, înscriși în formele de învățământ cu frecvență redusă sau în programele educaționale de tip „A doua șansă”, sunt și ei printre beneficiarii acestor burse sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie