Lista medicamentelor care pot da rezultate fals pozitive la DrugTest

Data:

Farmacia Trideea a postat pe pagina sa de Facebook o serie de recomandări șoferi, astfel încât aceștia să nu fie afectați de rezultatul FALS POZITIV pentru consum de droguri.

Ca urmare a Ordonanței de Urgență Guvernamentală (OUG) 84/2024, care nu mai permite refuzul testării antidrog cu teste rapide și păstrarea permisului până la aflarea rezultatelor analizelor de sânge, în vederea stabilirii consumului de droguri, dorim să atragem atenția pacienților asupra unor medicamente/suplimente care pot da un test FALS POZITIV pentru consum de substanțe ilicite.
Toate medicamentele contraindicate conducătorilor auto sunt inscripționate pe cutie cu un triunghi echilateral, de culoare albă, cu laturile de culoare roșie, având în centru un semn de exclamare de culoare neagră.
Printre acestea se numără cele care conțin substanța activă CODEINĂ, simplă (codeină fosfat 15mg, care se eliberează doar cu prescripție medicală specială TAB III) sau în combinație cu alte substanțe active, în medicamente:
– Aspaco
– Caffetin
– Codamin P
– Fasconal
– Ibuvalen Duo
– Nurofen Plus
– Solpadeine comprimate
– Solpadeine Extra comprimate efervescente

De asemenea, medicamentele care conțin PSEUDOEFEDRINĂ (cele destinate tratării simptomelor de răceală și gripă), exemple:
– Bioflu/ Bioflu Plus
– Advil/Ibusinus/Modafen/Nurofen/Paduden – Răceală și Gripă
– Ibugrip Plus
– Ibuvalen Flu
– Larofen Plus
– Parasinus/Parasinus Penta
– Prosinus
– Tedolfen

Schwepps și alte băuturi tonice pot da rezultat FALS POZITIV

În ceea ce privește alimentele, consumul unei cantități mari de mac, dar și băuturile de tip apă tonică (Schwepps tonic, Evervess), pot duce la pozitivarea testului rapid antidrog.
Recomandarea noastră este să consultați prospectele tuturor medicamentelor pe care le consumați, la secțiunea „Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor” înainte de administrare sau vă puteți adresa medicilor și farmaciștilor pentru informații legate de capacitatea de a conduce în cazul administrării oricărui medicament.

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

În comuna Poboru a izbucnit un incendiu de vegetație uscată ce a afectat aproximativ 30 de hectare

În comuna Poboru, aproximativ 30 de hectare de vegetație...

Sunt peste 1.000 de urşi în Argeş

Moartea violentă a tinerei atacate de un urs în...