Lacul Negru, un refugiu de liniște în inima județului Buzău

Data:

Lacul Negru, situat în județul Buzău, este un exemplu remarcabil al naturii, format în urma unei masive alunecări de teren. Este un loc mai puțin cunoscut, dar de o frumusețe aparte, ascuns în Masivul Penteleu.

Accesul către lac începe de la bariera drumului forestier Bâsca Mică, unde mașinile nu au permisiunea de a circula, obligând vizitatorii să parcurgă cei aproximativ 4 kilometri pe jos, timp în care pot savura liniștea și frumusețea naturii din jur.

Există două trasee principale către Lacul Negru: unul din Cantonul Brebu (Valea Bâsca Mică), marcat cu triunghi roșu, recomandat doar celor cu o condiție fizică bună datorită dificultății sale. Lacul este alimentat de un mic pârâu și, posibil, de surse subterane, fapt care explică persistența și calitatea apei.

Fotografiile spectaculoase realizate de Radu Iftinoiu, cunoscut pentru explorările sale în natură, subliniază frumusețea lacului, care se distinge prin apele sale limpezi și încadrarea în peisajul verde al pădurii înconjurătoare.

Anul trecut, voluntarii au amenajat mai multe indicatoare pentru a facilita accesul turiștilor către Lacul Negru, transformându-l într-o destinație mai ușor accesibilă pentru vizitatori.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

În comuna Poboru a izbucnit un incendiu de vegetație uscată ce a afectat aproximativ 30 de hectare

În comuna Poboru, aproximativ 30 de hectare de vegetație...

Sunt peste 1.000 de urşi în Argeş

Moartea violentă a tinerei atacate de un urs în...