La concursul pentru ocuparea funcției de șef al IPJ Brăila, candidații au luat note rușinoase: 2,26 și 4,81

Data:

Concursul pentru ocuparea funcției de șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brăila a scos în evidență rezultate extrem de slabe ale candidaților înscriși.

Doi ofițeri cu funcții de conducere din cadrul Poliției Brăila, comisarul-șef Iorgu Munteanu și comisarul-șef Liviu Bonțescu, au obținut note mult sub pragul minim necesar de 7,00, ceea ce menține instituția sub conducere interimară.

La concursul pentru ocuparea postului de șef al IPJ Brăila s-au înscris doi candidați. Este vorba despre adjunctul de la conducerea Poliției Municipiului Brăila, comisarul-șef Iorgu Munteanu, și comisarul-șef Liviu Bonțescu, împuternicit adjunct al șefului IPJ. Cei doi candidați nu au reușit să convingă, obținând note de-a dreptul rușinoase.

Astfel, Munteanu a luat nota 2,66, una dintre cele mai slabe ale unui candidat care a participat la concursurile pentru conducerea unui inspectorat județean, iar comisarul-șef Liviu Bonțescu: 4,81, de asemenea insuficientă pentru a se califica.

Postul de șef al IPJ Brăila rămâne ocupat de o conducere interimară, până la reluarea concursului sau desemnarea unui nou proces de selecție. Candidații au posibilitatea de a contesta notele, însă șansele de a obține o calificare sunt reduse, având în vedere diferența față de pragul minim de admitere.

Rezultatele subliniază dificultățile în identificarea unor lideri competenți pentru această funcție-cheie. Situația poate afecta percepția publică asupra profesionalismului și eficienței conducerii IPJ Brăila. Totodată, menținerea unei conduceri interimare pentru o perioadă lungă poate influența negativ funcționarea instituției.

Inspectoratul General al Poliției Române va decide probabil organizarea unui nou concurs pentru ocuparea funcției. Este necesar să se atragă candidați bine pregătiți pentru a asigura o conducere solidă și profesionistă a IPJ Brăila.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL