Într-un sat din Prahova un metru pătrat de teren costă doar un leu

Data:

Prețurile din ce în ce mai ridicate în domeniul imobiliar determină o reconsiderare a opțiunilor de către tot mai mulți români înainte de a achiziționa terenuri sau case. Cu toate acestea, într-un sat din județul Prahova, un metru pătrat de teren poate fi procurat cu doar… un leu.

Localitatea în discuție este satul Gresia, aparținând comunei Starchiojd, alături de alte cinci sate, conform informațiilor oferite de Observatorul Prahovean.

Deosebindu-se de celelalte sate, în Gresia nu mai există locuitori, ultima persoană care locuia acolo decedând acum doi ani, o bătrână. Primarul Cornel Gârbea menționează că satul avea inițial 8 locuitori, dar în prezent nu a mai rămas niciunul. Ca rezultat, satul a devenit complet pustiu, doar două case rezistând în picioare, conform declarațiilor edilului.

Edilul afirmă că metrul pătrat de teren se vinde prin intermediul negocierilor cu urmașii proprietarilor. Prețul de pornire este de un leu, dar există o condiție – “nu avem utilități, nu am avut niciodată în acest sat, ăsta e inconvenientul”. Oamenii au trăit fără curent electric, apă curentă sau gaze.

Primarul adaugă că există un interes considerabil din partea celor care doresc să achiziționeze un teren aici, în căutarea liniștii și a aerului curat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...