În Prahova peste 1200 de șoferi au avut actele verificate prin sistemul electronic de Documentare și Atestare a Conducătorilor auto (e-DAC)

Data:

Într-o operațiune desfășurată cu efective sporite în județul Prahova, polițiștii au utilizat o nouă aplicație pentru a verifica documentele.

În noaptea de 30 spre 31 martie a.c., între orele 19:00 și 03:00, s-a desfășurat în județul Prahova o acțiune rutieră majoră sub coordonarea Direcției Rutiere, la care au participat peste 85 de polițiști.

La această acțiune au luat parte polițiști din cadrul Serviciului Rutier Prahova, Direcției Generale a Poliției municipiului București, precum și ai Serviciilor rutiere Argeș, Brașov, Dâmbovița și Ilfov.

Obiectivele acestei acțiuni au fost prevenirea și combaterea principalelor cauze ale accidentelor rutiere din județ și reducerea numărului de victime, cu accent pe depistarea șoferilor sub influența alcoolului sau substanțelor psihoactive. În acest sens, au fost efectuate peste 860 de teste cu etilotest și drugtest.

În total, au fost oprite pentru control aproximativ 1.260 de autovehicule, iar 29 de șoferi au rămas fără permis pentru diverse abateri.

De asemenea, s-a acționat pentru reducerea vitezei ilegale, fiind aplicate 117 sancțiuni contravenționale și reținute 21 de permise.

Au fost date 23 de sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță, 11 bicicliști au fost amendati, precum și 4 pietoni, iar 4 șoferi au fost surprinși sub influența alcoolului.

De asemenea, au fost retrase 7 certificate de înmatriculare, iar valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de aproximativ 97.385 de lei.

Începând cu ora 00:00, în contextul aderării României la spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, a fost implementat la nivel național un nou sistem de verificare a documentelor de identitate. Acest sistem presupune scanarea documentelor de identitate pentru verificarea persoanelor.

Astfel, în timpul activităților polițienești din noaptea de 30/31 martie 2024, polițiștii au utilizat aplicația e-DAC pe terminalele mobile distribuite, cum ar fi telefoanele și tabletele, pentru a verifica documentele de identitate. Această aplicație interoghează bazele de date relevante și afișează rezultatele verificărilor în doar câteva secunde, reducând timpul de interacțiune dintre polițist și persoana legitimată.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Monstrul de lângă noi

Nu mai știu cine a zis că statul român...

Anunț concurs Primăria Frumușani din 17.07.2024

Primaria Comunei Frumușani, Județul Călarași organizează concurs de recrutare...