În Ilfov au început primele tratamente împotriva țânțarilor

Data:

A început campania “Ilfov fără țânțari” prin desfășurarea unor acțiuni terestre în localități, pe străzi și în spațiile verzi publice. Prin împrăștierea primelor tratamente terestre, acestea vor continua până la data de 9 aprilie (1-9 aprilie). Scopul principal al acestei campanii este prevenirea efectelor nocive ale țânțarilor asupra populației umane și animalelor.

Produsul folosit în cadrul campaniei este STING, care acționează prin contact și ingestie, iar doza de aplicare este de 30 ml/ha. Este important de menționat că acest produs este toxic pentru albine, pești și alte organisme acvatice, motiv pentru care apicultorii și cetățenii din localități au fost informați în acest sens.

An de an, prin fondurile alocate de Consiliul Județean Ilfov, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare a Mediului Ilfov sprijină consiliile locale, intervenind atât terestru, cât și aerian, pe întreg teritoriul județului, pentru a combate insectele care pot cauza disconfort. Aceste acțiuni au ca scop asigurarea unor condiții de mediu care să contribuie la îmbunătățirea calității vieții, a sănătății și igienei publice, prin reducerea sau eliminarea vectorilor care pot transmite boli.

În acest an, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare a Mediului Ilfov va folosi 15 utilaje, iar fiecare dintre acestea este dotată cu GPS, fiind astfel posibilă urmărirea lor în timp real pe o hartă interactivă disponibilă pe pagina de Facebook a Serviciului Județean de Dezinsecție și Ecologizare a Mediului Ilfov.

Potrivit protocolului “Ilfov fără țânțari”, Consiliul Județean Ilfov alocă fondurile necesare, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare a Mediului Ilfov efectuează acțiunile de dezinsecție, iar autoritățile locale desemnează câte un delegat responsabil pentru buna desfășurare a acestora și pentru informarea cetățenilor la nivel local. Pentru o eficacitate mai mare, acțiunea de dezinsecție terestră va fi urmată de acțiunea aeriană de larvicidare în perioada imediat următoare.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...