Imobilul Cathedral Plaza, o clădire de 19 etaje construită ilegal în centrul Bucureștiului, va fi demolat, după 18 ani de procese

Data:

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că imobilul Cathedral Plaza, o clădire de 19 etaje construită ilegal în centrul Bucureștiului, va fi demolat, după 18 ani de procese. Curtea de Apel București a dat o decizie definitivă împotriva legalizării clădirii, eliminând astfel ultimul obstacol juridic care împiedica demolarea.

Nicușor Dan a precizat că demolarea va costa între 5 și 8 milioane de euro, o sumă care va fi plătită inițial de Primăria Municipiului București (PMB), dar care va fi solicitată ulterior de la Primăria Sectorului 1, întrucât aceasta a emis autorizația de construcție inițială. În 2022, primarul a emis o dispoziție de demolare, însă proprietarul a obținut suspendarea acesteia pe motivul existenței unui litigiu de intrare în legalitate, care acum nu mai este valabil.

Nicușor Dan estimează că demolarea ar putea începe într-un an, după ce vor fi finalizate toate etapele legale, inclusiv o expertiză tehnică. Aceasta va determina pașii de urmat pentru demolare, astfel încât să nu fie afectate clădirile din jur. Procesele legate de demolare au costat municipalitatea între 30.000 și 40.000 de lei. Primarul a subliniat că această acțiune reprezintă un precedent și pentru alte construcții ilegale din București, care ar putea fi demolate în viitor.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL