Grup de infractori din Centrul Vechi al Capitalei, trimiși în judecată pentru jafuri și fraudă financiară asupra turiștilor

Data:

Mai mulți administratori de baruri, barmani, ospătari și angajate hostess au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, fiind acuzați că îmbătau turiști străini care veneau în două localuri din Centrul Vechi al Capitalei, pentru a-i jefui sau a le goli conturile bancare.

În total, șase persoane și două firme au fost deferite Justiției pentru săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, efectuare de operațiuni financiare frauduloase, furt calificat și lipsire de libertate în mod ilegal.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, inculpații, în calitate de administratori ai unor baruri din Centrul Vechi, sau prin intermediul altor angajați, au obținut sume mari de bani prin inducerea în eroare a turiștilor. Aceștia le ofereau produse și servicii atractive, dar cu prețuri mult mai mari decât cele prezentate, iar turiștii erau adesea induși în eroare, fiind sub influența alcoolului.

Pentru a comite infracțiunile, barmanii și ospătarii aveau grijă să rețină codurile PIN ale cardurilor bancare folosite de clienți și efectuau plăți frauduloase ulterioare în cadrul aceluiași local. În unele cazuri, victimele erau chiar sechestrate. Prejudiciul total probat în dosar este de aproximativ 410.000 de lei.

Într-un caz concret, la sfârșitul lunii aprilie 2024, inculpații au pătruns într-un apartament unde locuia un turist străin, de unde au furat bijuterii, un laptop, un iPad, două telefoane mobile și cardul bancar al acestuia. Ulterior, sub pretextul că vor recupera bunurile, au sechestrat victima și au încercat să folosească cardul bancar sustras.

Acțiunile procurorilor au dus la trimiterea în judecată a grupului infracțional organizat, iar ancheta continuă pentru a aduna dovezi suplimentare și pentru a identifica posibile victime suplimentare.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

MApN denunță afirmațiile lui Călin Georgescu: „Manipulări și dezinformare”

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a reacționat ferm la declarațiile...

Sociolog: Campaniile electorale din România sunt războaie hibride bine finanțate

Campaniile electorale din România au devenit adevărate războaie hibride,...

Bărbat accidentat mortal în Alba. Șoferul a fugit de la locul accidentului

Un bărbat de 54 de ani, care mergea pe...

Accident grav în București: Mașină răsturnată după un impact cu autospeciala poliției

Un accident spectaculos a avut loc noaptea trecută în...