Festivalul Freeland Slobozia – debut de coșmar

Data:

Vineri, în prima seara a Festivalului Freeland, o adevărată rupere de nori a dat peste cap planurile organizatorilor și a celor prezenți la festival.

După cum declara unul dintre martorii oculari, “Țipete, corturile aproape ca zburau pe acolo, copii speriați, un tobogan gonflabil luat de vânt.” Pe scurt, scene demne de filmele horror. Din cele relatate de participanți pe rețele sociale, doar o mobilizare exemplară a Jandarmeriei Ialomița, a ISU și a polițiștilor a împiedicat ca această primă seară a festivalului să se transforme într-o tragedie:

Felicitări Jandarmeriei pentru comportamentul responsabil! După “10 august” nu aș fi crezut că voi mai spune asta vreodată, dar tot respectul!”

“Ce voiam sa zic este ca ne-a prins si pe noi cu doi copii, deși văzusem ce arata la vreme. Partea frumoasa este ca jandarmii Jandarmeria Ialomița ne-au ținut inițial sub cortul lor si văzând ca ne uda chiar si așa, ne-au băgat într-o mașină de a lor. Mulțumim!”

De altfel, Jandarmeria Ialomița a emis azi un comunicat de presă și o filmare care ilustrează perfect ceea ce s-a întâmplat în prima seară a festivalului:

Nicio persoană nu a fost rănită ca urmare a furtunii din prima seară a Festivalului Freeland

Vineri, 07 iulie a.c., în timpul desfășurării primei seri a Festivalului Freeland din municipiul Slobozia, ca urmare a condițiilor meteorologice care au dus la anularea spectacolelor programate, facem următoarele precizări:

– Nu a fost nicio persoană rănită ca urmare a furtunii, efectivele Ministerului Afacerilor Interne acționând pentru prevenirea posibilelor accidente, 21 de copii fiind evacuați în brațe de către forțele de ordine.

– O parte din participanții surprinși la festival în timpul furtunii, care nu au reușit să găsească un loc sigur de adăpost, au fost instalați în autoturismele de serviciu ale Jandarmeriei, Poliției și Pompierilor care se aflau în zonă, în corturile aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița, au primit tricouri și pături uscate sau au fost transportați către ieșire cu mașinile Ministerului Afacerilor Interne sau ale Serviciului de Ambulanță;

– Întrucât vizibilitatea era foarte redusă(sub 2 metri), pentru o perioadă nu s-a permis accesul celor care doreau să ajungă în zona festivalului cu autoturisme, deoarece participanții plecau pe jos, existând riscul accidentelor.”

Important: Organizatorii festivalului precizează faptul că în week-end, Freeland va continua conform programului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Ultimele zile din Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition

Ultimele patru zile ale Bucharest Opera Festival – All...

Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc pe 17 iunie 2024, la Teatrul PODUL

În perioada mai-iunie s-a desfășurat programul educațional „Citește-mă!” –...

Lacul Negru, un refugiu de liniște în inima județului Buzău

Lacul Negru, situat în județul Buzău, este un exemplu...

În Argeș furtuna a doborât copaci în mai multe localităţi

Mai mulţi arbori au fost doborâţi de vânt joi...