Festivalul Freeland Slobozia – debut de coșmar

Cele mai citite

Vineri, în prima seara a Festivalului Freeland, o adevărată rupere de nori a dat peste cap planurile organizatorilor și a celor prezenți la festival.

După cum declara unul dintre martorii oculari, „Țipete, corturile aproape ca zburau pe acolo, copii speriați, un tobogan gonflabil luat de vânt.” Pe scurt, scene demne de filmele horror. Din cele relatate de participanți pe rețele sociale, doar o mobilizare exemplară a Jandarmeriei Ialomița, a ISU și a polițiștilor a împiedicat ca această primă seară a festivalului să se transforme într-o tragedie:

Felicitări Jandarmeriei pentru comportamentul responsabil! După „10 august” nu aș fi crezut că voi mai spune asta vreodată, dar tot respectul!”

„Ce voiam sa zic este ca ne-a prins si pe noi cu doi copii, deși văzusem ce arata la vreme. Partea frumoasa este ca jandarmii Jandarmeria Ialomița ne-au ținut inițial sub cortul lor si văzând ca ne uda chiar si așa, ne-au băgat într-o mașină de a lor. Mulțumim!”

De altfel, Jandarmeria Ialomița a emis azi un comunicat de presă și o filmare care ilustrează perfect ceea ce s-a întâmplat în prima seară a festivalului:

Nicio persoană nu a fost rănită ca urmare a furtunii din prima seară a Festivalului Freeland

Vineri, 07 iulie a.c., în timpul desfășurării primei seri a Festivalului Freeland din municipiul Slobozia, ca urmare a condițiilor meteorologice care au dus la anularea spectacolelor programate, facem următoarele precizări:

– Nu a fost nicio persoană rănită ca urmare a furtunii, efectivele Ministerului Afacerilor Interne acționând pentru prevenirea posibilelor accidente, 21 de copii fiind evacuați în brațe de către forțele de ordine.

– O parte din participanții surprinși la festival în timpul furtunii, care nu au reușit să găsească un loc sigur de adăpost, au fost instalați în autoturismele de serviciu ale Jandarmeriei, Poliției și Pompierilor care se aflau în zonă, în corturile aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița, au primit tricouri și pături uscate sau au fost transportați către ieșire cu mașinile Ministerului Afacerilor Interne sau ale Serviciului de Ambulanță;

– Întrucât vizibilitatea era foarte redusă(sub 2 metri), pentru o perioadă nu s-a permis accesul celor care doreau să ajungă în zona festivalului cu autoturisme, deoarece participanții plecau pe jos, existând riscul accidentelor.”

Important: Organizatorii festivalului precizează faptul că în week-end, Freeland va continua conform programului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O tânără a fost accidentată mortal de un camion la Jilava

Accidentul a avut loc în jurul orei 17:15. IPJ Ilfov a fost informat despre un incident în care un...

Alte articole din aceasta categorie