Două instituții importante ale Ministeruuli Agriculturii dispar din Buzău

Data:

Guvernul a aprobat, la inițiativa Ministerului Agriculturii, o Ordonanță de Urgență care prevede reorganizarea activității acestui minister și a instituțiilor subordonate. O mare parte din reorganizare se va desfășura la nivel central, dar schimbările vor afecta și nivelul județean. Conform actului normativ, două instituții publice vor fi desființate, urmând să fie integrate în subordinea Direcției Agricole.

Conform OUG, direcțiile pentru agricultură județene vor prelua activitățile inspectoratelor teritoriale pentru calitatea semințelor și materialului săditor, precum și ale oficiilor de studii pedologice și agrochimice.

“Instituțiile care preiau activitatea structurilor desființate vor prelua și patrimoniul și personalul aferent acestora. Personalul va fi preluat cu respectarea naturii juridice a posturilor pe care acesta este încadrat la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, precum și cu respectarea prevederilor legale aplicabile fiecărei categorii de personal. Prin aplicarea prevederilor prezentului proiect, se desființează două instituții la nivel central și 67 de instituții la nivel teritorial, corespunzător unui număr de 69 de ordonatori terțiari de credite”, transmite Ministerul Agriculturii.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...