Conturile lui Potra au fost suspendate din octombrie. Banca l-a suspectat de „riscuri de fraudă, de spălare a banilor și de finanțare a terorismului”

Data:

În urmă cu mai bine de două luni, CEC Bank a decis să suspende conturile firmelor lui Horațiu Potra deoarece suspecta „riscuri de fraudă, de spălare a banilor și de finanțare a terorismului”.

În data de 4 octombrie, CEC Bank l-a înștiințat pe Horațiu Potra și pe cele patru societăți pe care acesta le administrează (trei firme – GPH Legion Africa Role SRL, Ralflore SRL, AO Futuro SRL – și PFA-ul Horațiu Potra) că toate cele 15 conturi curente deschise pe aceste nume la CEC Bank vor fi închise în termen de 60 de zile de la primirea notificării.

În total, în cele 15 conturi se aflau 500.000 de euro.

Potra a refuzat să retragă sau să mute banii, acționând în instanță împotriva deciziei băncii. În prima fază, Tribunalul Sibiu a dat câștig de cauză CEC Bank, considerând că decizia băncii de a închide conturile a fost justificată. Nu este clar dacă CEC Bank a notificat Poliția sau alte autorități cu privire la suspiciunile ridicate. Acest aspect ar putea fi esențial în evaluarea legalității tranzacțiilor lui Potra.

Potra a contestat decizia la Curtea de Apel Alba Iulia, iar un prim termen a fost programat în 14 ianuarie.

Decizia băncii de a suspenda și închide conturile celor patru firme și ale PFA-ului lui Potra invocând riscuri legate de fraudă, spălare de bani și finanțare a terorismului este un semnal serios, mai ales în contextul descoperirilor recente.

Dacă acuzațiile de spălare de bani sau finanțare a terorismului se confirmă, Potra ar putea face față unor consecințe severe, inclusiv confiscarea banilor și alte sancțiuni penale. Hotărârile din procesele în curs (inclusiv cel de la Curtea de Apel Alba Iulia) ar putea influența investigațiile mai ample legate de Potra.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Podul de la Nehoiu, vechi de 93 de ani, va fi dărâmat. Pericol pentru circulație.

Podul de la intrarea în orașul Nehoiu, județul Buzău,...

Piedone închide cinci fabrici de pâine din București

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a descoperit nereguli...

Candidatul la primărie care și-a incendiat casa și a înscenat un atac armat pentru voturi

Dănuț Resvanță, fost candidat UNPR la primăria comunei Tiha-Bârgăului...

Membrii BEC, amenințați după invalidarea candidaturii lui Călin Georgescu

Membrii Biroului Electoral Central au fost amenințați pe rețelele...