CJ Ilfov va dona o dronă către ISUBIF

Cele mai citite

Marţi, Consiliul Judeţean Ilfov a dat aprobarea pentru încheierea unui protocol de colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dealul Spirii” Bucureşti – Ilfov.

Potrivit acestui acord, CJ Ilfov va furniza Inspectoratului o dronă, care va fi utilizată în misiuni de intervenţie în cazuri de urgenţă, inclusiv în prevenirea şi gestionarea incendiilor, precum şi în operaţiunile de căutare şi salvare de persoane.

Într-o scrisoare trimisă de către ISU “Dealul Spirii” către CJ Ilfov, se menționează că în decursul acestui an, echipajele de intervenție ale inspectoratului au intervenit în cazul a 178 de incendii de vegetație necontrolate în județ.

Documentul subliniază, de asemenea, că în județul Ilfov există un risc semnificativ de incendii în păduri, culturi agricole, câmpuri și pajiști permanente, cu potențial de a afecta negativ populația, în special dată fiind creșterea rezidențială din aceste zone. Totodată, menționează cazurile frecvente de căutare și salvare a persoanelor în spații deschise sau de salvare a celor înecate sau a celor aflați în pericol de înec în ultima perioadă. În luminia complexității și agravării situațiilor de urgență descrise mai sus, se solicită sprijinul pentru echiparea ISUBIF cu o dronă și stabilirea unui parteneriat în vederea furnizării de suport în cazurile de urgență survenite în Municipiul București și județul Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie