Care sunt cele mai mari pensii din România?

Data:

Conform datelor recente, liderul pensiilor din România, bazate exclusiv pe contribuția din anii de muncă, a rămas același chiar și după recalculare.

Cea mai mare pensie din țară este primită de un fost angajat din domeniul financiar-bancar, care, cu un stagiu de cotizare de 18 ani, primește lunar 108.627 de lei, echivalentul a aproximativ 21.000 de euro. A doua cea mai mare pensie a crescut la 94.519 lei, comparativ cu 81.299 lei anul trecut, indicând o majorare semnificativă.

De asemenea, pensiile situate pe locurile 3-5 au crescut și ele, cu valori de 89.991 lei, 81.000 lei și 72.000 lei. Este notabil faptul că toate pensiile din top 10 depășesc 10.000 de euro. Cu unele dintre ele poți cumpăra un autotursim de lux sau chiar un apartament.

Top 10 pensii din România (valoare brută):

  1. 108.627 de lei
  2. 94.519 de lei
  3. 89.991 de lei
  4. 81.299 de lei
  5. 72.317 de lei
  6. 70.972 de lei
  7. 67.611 de lei
  8. 67.355 de lei
  9. 64.265 de lei
  10. 60.608 de lei

După recalcularea din iulie, pensia medie din România a crescut cu 26,65%, ajungând la 2.250 lei. Aceasta a înregistrat o nouă creștere în luna curentă, atingând valoarea de 2.761 lei, parțial datorită majorării pensiei minime.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Ceasornicar, cizmar, pălărier. Meserii din secolul trecut, pe care de dispariție

Ceasornicarii, cizmarii, sifonarii, electricienii, cei care repară frigiderele, televizoarele...

Buzău. Un autoturism a acroșat un pieton care traversa strada regulamentar

Incidentul de pe DN 2, în zona Mărăcineni, județul...

Comedie, dramă și muzică simfonică: ProTicket aduce pe scenă spectacole de neuitat

ProTicket, cel mai mare producător de teatru privat din...