Când apune Soarele…

Cele mai citite

Deși Semnal acoperă vreo nouă județe, de vreo două luni m-am întors la județul meu de suflet, Ialomița. Județul care m-a format ca jurnalist și care a fost rampa mea de lansare. Și cum mergeam eu prin județ, tâgâdâm-tâgâdâm, vine “pe surse” marea veste: “Marți, vine ministrul Veștea în județ!”. Sursa, de top! Genul de sursă care dacă îmi spune într-o zi senină că vine ploaia, mă duc în secunda doi și-mi cumpăr umbrelă. Ca orice jurnalist cu cei șapte ani de acasă, îl întreb pe Marele Șef Galben, Soare cel făr’ de-mprumut despre vizita cu pricina. Strălucitorul șef al PNL-ului îmi spune că nu, nu vine nimeni. Ne anunță el dacă o fi… Gen: nu sunați la ușă, ies eu din când în când! Normal că nu cred o iotă și verific cu altă sursă. Da, vine ministrul, dar nu marți, ci miercuri. Sursa 1 îmi confirmă și ea că ministrul vine miercuri, așa că mă lămuresc. Dar rămân totuși nelămurit de gestul lui Soare. De ce m-ar fi mințit? OK, nu era marți, dar putea să spună el că vine miercuri. Mai ales că în rest știam și locația și ora… Mărturisesc că nu am interacționat prea mult cu liberalul șef, da’ totuși mi se pare un gest de grădiniță să minți un jurnalist. Mai ales că se știe că eu sunt și ranchiunos…

Pe urmă m-a lovit revelația: Soare stă călare pe inorogul ăla pe care s-a suit în 2021 și nu vrea cu nici un chip să se dea jos din roată (comedie i se mai zice la mine la țară). Și habar nu are că un ministru liberal o să viziteze județul. Așa cum n-are habar că sunt primari (încă) liberali care se uită toată ziua la filme cu Titus Steel ca să învețe cum să-l “servească” cât mai bine pe președintele PNL Ialomița la primele alegeri, atunci când le va cere “Implicare totală, tovarăși!”. Să vezi procente, nenicule la alegerile pentru Parlamentul UE! “UE Soare”, va fi probabil sloganul tuturor liberalilor ialomițeni pe care tovarășul președinte i-a aruncat la gunoi imediat ce a preluat frâiele partidului. În caz că nu știați, Soare, la scurt timp după alegerile din 2020, s-a urinat elegant, cu o boltă impresionantă cam pe toți liberalii din județ care chiar au adus voturi și s-a înconjurat de câțiva yesmeni care îi repetă toată ziua cât de strălucitor este. Timp în care procentele PNL în Ialomița scad și scad și scad… Așa cum scad și procentele fondurilor europene atrase de primăria Slobozia. Că na, specialiștii din Primăria Slobozia și-au luat mersul sau nu se mai implică de când a venit Marele Cârmaci care se pricepe la tot și la toate. Dar, până la urmă, de ce să atragem fonduri europene, când putem să amanetăm orașul pentru încă vreo două generații? Deci, să ne împrumutăm de vreo 34 de milioane, ca să fie bine, să nu fie rău!

Președintele Soare conducând PNL Ialomița in stilul caracteristic

Ca om care a văzut campanii de prin 2000, când unii se încălțau cu fesul prin garajele prin care își făceau “biznisurile” agricole, dau un prim și ultim sfat gratuit: Dă-te jos din “comedie”  și ia județul la pas că altfel o să rămâi în istorie ca “liderul” care a reușit să dărâme în doi ani ce s-au chinuit liberalii ialomițeni să construiască în ultimii 20 de ani. Și, înainte să mai vrei să urinezi pe cineva, fie el liberal, jurnalist sau angajat al primăriei, verifică direcția vântului. Cu plăcere!

P.S.: Spre deosebire de marele strateg politic Soare, liberalii din Călărași au anunțat către presă vizita ministrului. Vizita unui ministru trebuie fructificată ca imagine, nu ascunsă de zici că era o întâlnire a Mafiei… Și în plus, ca președinte de partid este înțelept să colaborezi cu toată presa, nu doar cu aia de partid. Că altfel, la primul hop, te trezești că partea aia de presă pe care ai ignorat-o chiar contează și chiar lucrează. Împotriva ta, bineînțeles!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Un conducător auto a refuzat să se conformeze semnalului emis de polițiști și a intrat în coliziune cu o altă mașină

Pe străzile din Ilfov, a avut loc o scenă de urmărire asemănătoare celor din filme, după ce un șofer...

Alte articole din aceasta categorie