Călin Georgescu, legături periculoase cu grupări extremiste: Promisiuni violente și conexiuni cu foști mercenari

Data:

Candidatul pro-rus Călin Georgescu este implicat în relații controversate cu grupări radicale și foști mercenari, potrivit stenogramelor din referatul Parchetului General. Într-o convorbire din decembrie 2024, Georgescu i-a transmis bodyguardului său, Eugen Ionuț Sechila, cunoscut pentru legăturile sale cu mișcări neolegionare, că „îi voi prinde ca într-o menghină pe cei care agresează familia” și că „după aceea îi setez eu.”

Sechila, fost combatant în Legiunea Străină, este suspectat că a încercat să formeze o grupare paramilitară în România, promovând ideologii radical-naționaliste și organizând tabere de antrenament pentru utilizarea armelor de foc și a armelor albe. Aceste tabere vizau pregătirea unor potențiale atacuri asupra instituțiilor statului, precum Poliția și Jandarmeria Română.

Mai mult, Sechila nu și-a ascuns niciodată disponibilitatea de a recurge la violență. Încă din 2020, acesta declara că este dispus să recurgă la acțiuni extreme împotriva autorităților: „Gloanțele chiar omoară oamenii… trec prin ziduri, prin materie dură… și la urma urmei, mi se fâlfâie, frate.”

Legătura lui Georgescu cu astfel de personaje ridică semne de întrebare asupra adevăratelor sale intenții politice și asupra influenței pe care o are în cercuri extremiste.

Pe 4 decembrie 2024, după ce presa a început să analizeze critic relația sa cu Sechila, Georgescu l-a sunat personal pentru a discuta despre „un plan” pe care urma să i-l transmită în cadrul unei întâlniri.

Aceste noi informații din dosarul Parchetului General conturează un tablou sumbru al unei posibile strategii politice bazate pe forță, intimidare și legături periculoase cu grupări extremiste.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

George Simion, acuzat de fals în înscrisuri privind semnăturile pentru prezidențiale

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, a anunțat luni, 17 martie...

Atacul hibrid asupra României: Cum a fost manipulată opinia publică în ultimii opt ani

Rusia a declanșat un atac informațional asupra României încă...

Un călător brazilian și-a pierdut pașaportul într-o mașină condusă de un român. Cere ajutor pentru recuperare

Gabriel, un aventurier din Brazilia care călătorește cu autostopul...