Călin Georgescu: Băuturile carbogazoase, precum Fanta și Pepsi conțin nanocipuri. ”Deci cum poți să bei ceva cu 38 de ingrediente? Este imposibil, tot ce înseamnă nanocipuri intră în tine ca într-un laptop.”

Data:

Călin Georgescu, candidatul independent clasat pe primul loc în turul I al alegerilor prezidențiale, continuă să genereze controverse prin declarațiile sale.

Într-un episod recent al podcastului „Realități cu Niculescu”, Georgescu a susținut că băuturile carbogazoase, precum Fanta și Pepsi, ar conține nanocipuri, comparând efectul consumului lor cu utilizarea unui laptop. „Conțin peste 38 de ingrediente. Deci cum poți să bei ceva cu 38 de ingrediente? Este imposibil, […] tot ce înseamnă nanocipuri intră în tine ca într-un laptop.” – Călin Georgescu.

Afirmațiile candidatului au fost vizionate de peste 147.000 de utilizatori pe YouTube, marcând o audiență semnificativă pentru un astfel de mesaj. Comentariile sale fac parte dintr-un șir mai larg de poziții conspiraționiste, antiștiințifice și antioccidentale, care au atras atenția publicului și, mai ales, a presei internaționale.

În ultima perioadă, Georgescu și-a construit notorietatea pe baza unor mesaje anti-NATO și anti-UE, poziții care pun sub semnul întrebării angajamentele României pe scena internațională. Este Pro-Putin, prin care a subliniat o viziune favorabilă Kremlinului, fiind lăudat de presa rusă drept „un candidat aliniat cu Rusia”.

De asemenea, Georgescu a făcut declarații antisemite și legionare, care amintesc de o ideologie extremă, respinsă categoric de instituțiile democratice.

Într-un peisaj politic în care teoriile conspirației și retorica populistă atrag tot mai mult atenția, este esențial ca publicul să analizeze critic aceste mesaje și să înțeleagă implicațiile lor reale.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL