Berceni, drumul plângerii

Data:

Drumul spre Iad este pavat cu intenții bune

Pe 25 Iunie Pasajul de la Berceni era inaugurat cu mare fast și prezentat de presa obedientă ca fiind o realizare măreață a actualei coaliții PSDPNL. Dar, ca și în cazul infamei Gropi “ecologice” de la Vidra despre care am scris în vară, nimeni nu a ținut cont de cetățenii ilfoveni a căror viața va fi afectată de noul pasaj. Vara a trecut fără incidente majore, pentru că traficul era unul mai redus, datorită concediilor. Dar a venit toamna și iadul s-a dezlănțuit!

Pasajul de la Berceni a dovedit, încă o dată, că în România totul se face după modelul “Lasă că merge și așa”. Pasajul a fost prost gândit și prost executat. Proiectul este vechi de 15 ani și nu ține cont de realitatea din teren: populația din Berceni a crescut enorm în ultimii ani. Drumurile adiacente, județene sau nu, lipsesc. Pur si simplu cetățenii din Berceni sunt ostaticii autorităților. Dacă vrei să ”evadezi” din Berceni, trebuie să te înarmezi cu nervi de oțel și cu două-trei kituri de ambreiaj. Abia în urmă cu câteva zile, primarul comunei Berceni, Covrigea Gheorghe a găsit o serie de soluții “minune”. Vă prezentăm una dintre acestea:  “Am purtat discuții cu reprezentanți ai ANIF și ai Primăriei Popești Leordeni și, cu sprijinul lor, am demarat lucrările pentru amenajarea unei treceri peste canalul ANIF, exact la capătul străzii Plopilor precum și pentru amenajarea drumurilor atât de pe teritoriul comunei Berceni cât și de pe teritoriul orașului Popești Leordeni, ce vor face legătura cu DN4 – Șoseaua Olteniței.”

Locuitorii preferă să ocolească 50 de km

Ca să înțelegeți cât de mare este disperarea locuitorilor din Berceni, vă prezentăm o idee de traseu alternativ, propus pe Facebook de A.A.: “Nu e nici un fel de caterinca, chiar asta e ruta alternativa fara a-ti rupe masina si fara nervi. Da, sunt 50km, dar ii conduci, nu te incarci de nervi. 1 ora, atat facem pe aici!

Nu mai e momentul de arogante, mistouri si ironii.

Mergem la 10 sambata la domnul primar, macar sa ne vada! Poate se sperie si face ceva.”

Traseu Alternativ

Ne vedem la primărie! O campanie marca Semnal

Un grup de cetățeni din Berceni s-au mobilizat și au stabilit o întâlnire cu autoritățile locale pentru data de 20 Octombrie, la o oră ce va fi stabilită ulterior. Ne alăturăm și noi acestui demers pentru că Semnal, prin campaniile sale sprijină comunitățile locale și luptă împotriva abuzurilor și nepăsării autorităților.

Trafic de cosmar la Berceni

Pasajul de la Berceni a dovedit, încă o dată, că în România totul se face după modelul “lasă că merge și așa”. Pasajul a fost prost gândit și prost executat. Proiectul este vechi de 15 ani și nu ține cont de realitatea din teren: populația din Berceni a crescut enorm în ultimii ani. Drumurile adiacente, județene sau nu, lipsesc. Pur si simplu cetățenii din Berceni sunt ostaticii autorităților. Citește tot articolul in ziarul nostru: https://semnal.eu/berceni-drumul-plangerii/

Publicată de semnal.eu pe Duminică, 15 octombrie 2023

Lista de întrebări pentru această întâlnire este lungă: Există soluții reale, nu improvizații făcute “pe genunchi”? De ce anume au așteptat autoritățile locale și județene ca răbdarea locuitorilor să ajungă la limită pentru a încerca să atenueze această uriașă problemă? Prostie? Dezinteres? Preocuparea exclusivă pentru afacerile proprii aproape zero pentru probleme cetățenilor? Nu era evident că se va ajunge în acest punct și că în fiecare dimineață și seara mii de oameni vor sta o oră sau chiar o oră și jumătate pentru a ieși din Berceni? Multe întrebări, puține răspunsuri… Dar un lucru este clar: nici noua rută prin Popești Leordeni (o altă localitate cu probleme uriașe asupra cărora ne vom îndrepta atenția în viitorul apropiat), nici redeschiderea limitată prin Strada Valea Lungă, nu sunt decât niște improvizații. Iar realizarea Drumului Radial 9 care ar fi singura soluție mai serioasă este atât de îndepărtată încât ne întrebăm ce vom face locuitorii din Berceni în următorii ani? Se vor resemna să stea în cozi kilometrice și să meargă cu 3 km la oră? Sau vor mătura actuala clasă politică? Nu avem răspunsul la această întrebare, dar știm că alegerile se apropie cu pași repezi. Tic-tac…

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Ultimele zile din Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition

Ultimele patru zile ale Bucharest Opera Festival – All...

Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc pe 17 iunie 2024, la Teatrul PODUL

În perioada mai-iunie s-a desfășurat programul educațional „Citește-mă!” –...

Lacul Negru, un refugiu de liniște în inima județului Buzău

Lacul Negru, situat în județul Buzău, este un exemplu...

În Argeș furtuna a doborât copaci în mai multe localităţi

Mai mulţi arbori au fost doborâţi de vânt joi...