Avion prăbușit în Coreea de Sud: Primele date extrase din cutiile negre

Data:

Anchetatorii au extras primele informații din una dintre cutiile negre ale avionului Boeing 737-800 prăbușit în Coreea de Sud, pe 29 decmbrie 2024, în urma tragediei care a dus la moartea a 179 de persoane.

Datele preliminare ar putea ajuta la elucidarea cauzelor accidentului, iar cercetările continuă la Aeroportul Muan, locul prăbușirii.

Avionul aparținea unei companii aeriene low-cost din Coreea de Sud și transporta 181 de persoane, dintre care doar doi membri ai echipajului au supraviețuit, fiind cea mai gravă catastrofă aeriană din istoria țării. Cele două cutii negre au fost recuperate. Una dintre ele, care înregistrează conversațiile din cabina piloților, a furnizat date preliminare care urmează să fie convertite în format audio. Cealaltă cutie neagră, care conține date de zbor, a fost găsită cu un conector lipsă, iar experții încearcă să recupereze informațiile.

Avionul, sosit de la Bangkok, a aterizat pe burtă înainte de a se izbi cu viteză mare într-un zid la capătul pistei, provocând o explozie și un incendiu care au distrus aeronava.

Posibilitatea unei coliziuni cu păsările a fost sugerată ca o cauză probabilă, după ce turnul de control a avertizat echipajul cu trei minute înainte de accident. Motoarele avionului pot pierde puterea sau se pot opri complet în urma unui astfel de impact.

Criticii se concentrează asupra infrastructurii aeroportului, în special asupra prezenței zidului de la capătul pistei, considerat un factor agravant al tragediei. Coreea de Sud a anunțat o revizuire a reglementărilor privind acest tip de construcție.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Ion Iliescu ar putea rămâne fără certificatul de revoluționar

Tribunalul București a decis să anuleze certificatul de revoluționar...

Zalujnîi: „Oficialii români mi-au cerut să tac despre dronele rusești căzute în România”

Fostul șef al armatei ucrainene, Valerii Zalujnîi, actualmente ambasador...

Lista persoanelor care au primit bani de la Peșchir (bogpr) pentru susținerea lui Georgescu

Așa cum anunțam deja de vineri, Bogdan Peşchir a...

Tensiuni în Marea Neagră: România și Bulgaria, îngrijorate de un posibil acord SUA-Rusia

Situația din Marea Neagră devine tot mai tensionată, iar...