Autoritățile din Prahova vor să modernizeze drumul județean ce va conecta Valea Doftanei cu Brădet și Brașov, oferind o alternativă strategică la DN1

Data:

Autoritățile județene din Prahova au organizat astăzi o întâlnire de urgență pentru a stabili măsurile necesare demarării rapide a lucrărilor de modernizare a drumului județean DJ 102I, ce va conecta Valea Doftanei cu Brădet și Brașov, oferind o alternativă strategică la DN1. Proiectul presupune extinderea carosabilului pe o lungime de 25 de kilometri, tăierea a 8,2 hectare de pădure pentru accesul în zona montană și lucrări de consolidare a infrastructurii rutiere. În acest sens, sunt necesare aprobările de la Romsilva și emiterea unui ordin ministerial, etape care vor permite constructorului să înceapă lucrările.

Contractul pentru DJ 102I, semnat anul trecut în prezența oficialilor guvernamentali, a fost atribuit companiei Erbașu, care a câștigat licitația cu o ofertă de 312 milioane de lei. Finanțarea provine de la Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții. DJ 102I este privit ca o soluție importantă pentru decongestionarea traficului pe Valea Prahovei, fiind un drum alternativ care va reduce timpul de deplasare între Prahova și Brașov și va facilita atât accesul turistic, cât și dezvoltarea economică regională.

Modernizarea drumului va include lărgirea carosabilului, măsuri avansate de siguranță (bariere de protecție, sisteme de drenaj, iluminat public) și consolidări esențiale pentru stabilitatea traseului montan. Termenul de finalizare este de 42 de luni, cu o garanție de cinci ani. Odată modernizat, DJ 102I va deveni o legătură crucială între Prahova și Brașov, contribuind semnificativ la dezvoltarea infrastructurii montane și sprijinind creșterea turismului și economiei locale.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL